Appelsiinichurrot.jpg

"Churrot ovat kevään vappumunkkien varteenotettava haastaja, joten pidä ne mielessä toukokuun koittaessa!"

 

Hersyvää Kansainvälistä naistenpäivää rakkaat lukijani! Toivon sydämestäni, että päivä on sujunut makeiden herkkupalojen ääressä divaanilla uusimpia muotilehtiä lukien, samalla kun lähetti on kiikuttanut jalkojenne juureen toinen toistaan upeampia lahjuksia kaikilta koti- ja ulkomaisilta ihailijoiltanne!

Unikuvissa minunkin päiväni on sujunut yllä mainituissa merkeissä. Todellisuuden ja valveen häilyvässä rajapinnassani totuus lienee kuitenkin hieman erilainen. Olen puuhannut ahkerana koko päivän erilaisten velvoitteiden merkeissä ja sitten vielä taistellut ikääntymistä ja maan vetovoimaa vastaan kuntokeskuksen laitteissa temppuillen.

Mutta kaiken vaivan jälkeen olikin suloista napata kuntosalin tarjoama naistenpäivän ruusu kainaloon ja kaasuttaa kodin rauhaan elpymään (ja nauttimaan totta kai muutama todella hyvin ansaittu herkkupala)!

Naistenpäivän iltaan sopii kuin nakutettu latinokulttuurin lahja maailman kaikille herkuttelijoille - nimittäin churrot! Tällä kertaa tarjoan ne teille vastustamattomasti appelsiinilla ja kardemummalla maustettuina. 

Churroilla tarkoitetaan espanjalaista uppopaistettua aamiaisleivonnaista, joka on äärettömän suosittu myös Etelä-Amerikassa. Mutta miten rajoittunutta ajattelua, että churrot olisivat vain aamupala. Mainioita ne ovat toki aamun aloittajina mutta minulle churrot maistuvat vuorokaudenajasta riippumatta!

Taannoisen Karibian matkani parasta jälkiruoka-antia olivat nimen omaan vastapaistetut churrot, jotka tarjoilija kiidätti pöytään suklaaganache-kastikkeen ja kanelijäätelön kanssa (kuva alla). Oi, miten sokerikiteet vain kimmelsivätkään suupielissäni, kun ryhdyin oitis tekemään churrosatsista selvää. 

Ohjeellani sinäkin voit kokea latinoherkkujen vetovoiman. Taikinan valmistus on helppoa kuin heinänteko (tosin en ole sitä koskaan tehnyt) ja mikä parasta, taikinan voi varastoida yöksi pursotuspussissaan jääkaappiin. Viikonloppuaamun koitaessa hipsit vain keittiöön ja tuikkaat öljykattilan liedelle kuumenemaan. Ja sim-sa-la-bim, hetkessä churrotaikina paistuu öljyssä ja laskeutuu rehvakkaasti sokeroituina herkutteilijoiden eteen.

Churrot ovat kevään vappumunkkien varteenotettava haastaja, joten pidä ne mielessä toukokuun koittaessa!

Churrojen kera ihanaa viikkoa sinulle ja koko pöytäkunnallesi!

Sokerihuurretuin terveisin,

Eleanora

 

Churrot.JPG

Kuvat: Reetta Pasanen ja Elina Jyväs