Rocky road -palat.jpg

"Jahka olen suoriutunut satamasta ulos suuremmille baanoille, vapaat nopeudet ja Rocky Road -palat ovat kerrassaan lystikäs yhdistelmä!"

 

Miten Hannu Mikkola, Timo Salonen ja Markku Alén liittyvät näihin maan manioihin Rocky Road -paloihin? No tietysti siten, että tämä yltäkylläisyydessään ja humoristisuudessaan lyömätön makeuden pikataival on tribuuttini näille suomalaisille rallitähdille! Tai pikemminkin tässä Rocky Roadissa eli vapaasti suomennettuna Kivisessä Tiessä, on kysymys suoranaisesta herkuttelun erikoistaipaleesta!

Tälle etapille et tarvitse edes kartturia, sillä tumman ja vaalean suklaan sekaan upotetut vaahtokarkit, suklaarakeet, pähkinät ja muut hyvyydet johdattavat sinut automaattisesti maaliin. Eksyminen on mahdotonta, sillä kun olet vienyt suuhusi ensimmäisen palan, kätesi hamuaa jo tietämättäsi toista annosta.

Puheen ollen alussa mainitsemistani kuljettajalegendoista, minä todella rakastin rallin seuraamista lapsena! Ei sillä, että en enää välittäisi, mutta vaikka itse sanonkin, olin tuolloin melkoinen haka penkkiurheilussa ja suomalaisen urheilumaailman kävelevä tietosanakirja. Oi niitä aikoja!

Mutta rallia olen aina tykännyt seurata mieluummin yläilmoista kopterin kyydistä kuin pusikoissa pölyä purren ja henkeni edestä peläten. Sitä paitsi kopterissa voi nauttia kiireettä myös omista laadukkaista eväistä!

Nämä Rocky Roadit ovat pettämättömän hyviä etenkin lastenkutsuilla mutta myös autoeväinä. Nämä kyydissäsi autoreissusta voi muodostua varsinainen pikataival, sillä herkkupalojen sisältämät makeat sattumat ovat suorastaan mestarillisia verensokerin nostattajia. Itse en uskalla ottaa näitä enää ajoevääksi, sillä nopeus lipsahtaa äkkiarvaamatta ylinopeuden puolelle. Sama on muuten salmiakin suhteen, se toimii kohdallani myös ajonopeutta kiihdyttävästi.

Mutta jos matkaan Keski-Eurooppaan autoillen, nämä ovat mitä oivallisimpia matkan taittajia. Jahka olen suoriutunut satamasta ulos suuremmille baanoille, vapaat nopeudet ja Rocky Road -palat ovat kerrassaan lystikäs yhdistelmä!

Hemmottele tällä viikolla itseäsi ja läheisiäsi roimalla satsilla Rocky Road -paloja! Nämä herkut maistuvat kaiken ikäisille, mutta etenkin lastenkutsuissa ne viedään nopeasti käsistä! Ja kaamosuupumus ja nuutumus saavat vinhaa kyytiä, kun suussa on tällaista dopingia!

Voikaa hyvin ja ajakaa turvallisesti!

Eleanora

Kuva: Laura Riihelä