Vegaaniset browniet ja hopeapihdit.JPG

"Kävin lainaamassa Alaskan pelastushelikopterilentäjiltä untuvatakin, joka täyttää kovimmatkin arktiset vaatimukset. Sen taskut täytän näillä brownie-paloilla." 

 

Mikä maistuu suklaalta, karpaloilta, kookokselta, taateleilta, manteleilta? No nämä huikeat vegaaniset browniet tietysti! Tällä ohjeella valmistat universumin parhaat energiapatukat, jos vaikka satut jäämään kinosten keskelle saarroksiin. Tai jos kuulut minulle tuiki tuntemattomien ultrajuoksijoiden klaaniin. Ja vieläpä siihen erikoisryhmään, joka harjoittelee talvella paidatta ja traktorinrengasta perässään vetäen. TAI jos vain haluat jotain erityisen hyvää helposti ja vieläpä ilman uunia!

Olen helmikuussa syntynyt, joten minähän en ihan pienestä säikähdä talven tuloa. Jos toki miinuskelit eivät olekaan hipiälleni hyvästä. Näillä pakkaslukemilla täytän kelluntatankkini kookosöljyllä, lämmitän seoksen noin 42-asteiseksi ja kellun öljyn hyväilevässä aallokossa jopa tunnin. Tällä konstilla saan ihoni pysymään kuta kuinkin siedettävässä kunnossa.

Vegaaniset browniet ja lankarulla.JPG

Kelluntatankkini takia hankin kookosöljyä jättimäisinä erinä. Siinä ei kuulkaas ihan pienet törpöt riitä vaan nyt puhutaan surkuluttajan erikoiseristä. Kookosöljyni tulee omalta paratiisisaareltani, joten pystyn valvomaan haukansilmän tarkkuudella tuotanto- ja logistiikkaketjun eettisyyden ja inhimillisyyden. 

Olen havainnut kookosöljyn sopivan erinomaisesti myös tiettyihin herkkuihin, joten varaan parhaimman erän leivontaa varten ja loput hyödynnän ihonhoitoon. Joskus ammoin, ennen kookosöljyjen tuloa markkinoille, aloitin ensimmäiset herkkukokeiluni kookosrasvalla. Tiedättehän, ne tiiliskiven näköiset kalikat voihyllyssä. Sellaisesta sain valmistaa pienillä, vasta makeuden maailmassa haparoivilla kätösilläni, riisisuklaata.

Vegaaniset browniet, lähis.JPG

Riisisuklaasta on kieltämättä taivallettu pitkälle. Nämä herkkupalat syntyivät suoranaisesta tarpeesta kehittää talven keskelle jokin kompakti, energiatiheydeltään sakea ja makumaailmaltaan hivelevän makea tuote. Sillä myönnettäköön, että niin sanottujen välipalapatukoiden tarjonta on kovin kirjavaa. Joskus olen äärimmäisessä hädässä turvautunut sellaisiin ja saanut kitalakeni  kuorrutettua kittimäisellä massalla. Ei kovin nautinnollista.. 

Näiden selviytymispatukoiden etuna on myös, että niiden raaka-aineet ovat ravitsemukseltaan ensiluokkaisia. Sokerikin on tummaa muscovadoa ja makeus saadaan suurilta osin kuivatuista karpaloista ja taateleista. Ei pöllömpää sekään, että nämä ovat kaiken hyvyyden lisäksi myös vegaanisia.

Vegaaniset browniet, ylhäältä päin.JPG

Minua saatetaan pitää hieman hienosulkaisena otuksena. Mutta ette tiedäkään, miten riuska lumen luoja minusta tositilanteessa sukeutuu. Meidän skandinaavisten aatelisten pitää osata käyttää lumilapiota ja hallita hankiralli.

Jotta en täysin kohmettuisi, kävin lainaamassa Alaskan pelastushelikopterilentäjiltä untuvatakin, joka täyttää kovimmatkin arktiset vaatimukset. Sen taskut täytän näillä brownie-paloilla. 

Tulkoon vaan lunta, minä kyllä saan autoni puhtaaksi. Ja kun varmistan, ettei sivullisille koidu vaaraa, nautiskelen kotikujallani estottomasta sivuliirrosta puuterilumessa. Luulenpa Kalle Kustaankin pöllyttelevän lunta omalla Porschellaan. 

Pysykää energiassa ja makeudessa talven keskellä! 

Teitä tervehtien,

Eleanora