Lomafiilis-2.JPG

Makeuden suurlähettilään työ on unelmatehtävä! Mutta ette arvaakaan, miten paljon jatkuva luomistyö silti verottaa voimia. Henkilääkärini on jo ajat sitten laatinut minulle suunnitelman, joka jakaa kalenterivuoden sekä intensiivisen luomistyön kausiin että levollisiin, elpymisen suvantoihin. 

Osa matkoistani on puhtaasti työmatkoja. Hovihankkijoiden luona käymistä, kenttätyötä, laadunvalvontaa, sadon tarkastusta.. Siitä on kiireetön resort-tunnelma kaukana, kun muutaman päivän perusteella pitää arvioida kaakaosadon koko tai vaniljan käypä markkinahinta. 

Sitten on ne keidasmatkat, joko hartaasti suunnitellut tai pikaisesti minulle räätälöidyt. Olette varmaan kuulleet numeroista, joihin soittamalla saa limusiinin hetken kuluttua ovelle, matkaliput valmiina ja kaikki eteen katettuna. Mutta koen lähes partiotyttömäistä riemua myös matkoista, joita olen pitkään odottanut, perehtyen huolellisesti kohteeseen ja varustautuen äärimmäisen laajalla ja hyvin varustetuilla matka-arkkujen rivistöllä.

Lähden hetkeksi eteläisimmille leveyspiireille, suurempien laineiden äärelle. Luominen ja makeuden maailmassa taiteileminen vaatii pääsyä valtamerten äärelle. Mutta olen varustautunut etukäteen ja blogistani tulee postauksia myös matkani ajan. En vielä tiedä paikallisyhteyksien tasosta, joten en välttämättä ole hyvin tavoitettavissa.

Tämä matkani on siitä erikoinen, että kohde vaihtui lennossa. Pienellä Karibian saarella on sydämessäni on aivan erityinen paikka. Mutta ylitsepääsemättömien ja minusta täysin riippumattomien tekijöiden takia matkaankin kohtalon oikusta muualla. Alun pettymyksen jälkeen hyvällä ja sangen odottavalla mielellä. Kohteeni on melkoinen Musta Hevonen, jota en voinut vielä hetki sitten kuvitellakaan omalle matkailukartalleni. Mutta elämä on seikkailu, johon sinut on kutsuttu! Matkaan siis ja karnevaaleja kohti!

Bon Voyage!

Aurinkoisin terveisin,

Eleanora