Halloweenin kurpitsakakku.JPG

Tiedän, tiedän! Halloweenit on tältä vuodelta vietetty ja joulukoristeet on vuorostaan kannettu esiin. Ainakin minun residenssissäni. Mutta haluan vielä hetkisen tunnelmoida lastenkekkereiden hulvattomassa tunnelmassa. Toisaalta hyvä valmistautuminen on aina onnistuneiden juhlien A ja O, joten nyt voitte hyvissä ajoin virittäytyä seuraavan vuoden halloweenia varten.

Minulla oli kunniakas tehtävä emännöidä lehdistösihteerini pojan syntymäpäiviä. Suunnittelin juhlapäivän menun ja koristelut tiiviisti yhdessä päivänsankarin kanssa. Ja totisesti pojasta polvi juhlahumuisemmaksi muuttuu! Tässä tapauksessa 7-vuotiaalla päivänsankarilla oli jo viikkoja etukäteen selkeä suunnitelma tarjottavista ruokalajeista sekä vieraslista. Veikkaampa, että 2000-luvulla syntyneet saavat viimeistään suomalaiset rakastamaan suuren mittakaavan juhlia. Sellaisella hartaudella näitäkin juhlia rakennettiin. Onneksi olen kannukseni hankkinut monissa eurooppalaisten kuningashuoneitten perhejuhlissa. Silti tunsin ajoittain lievää hengästymistä. 

Haamukoriste.JPG

Teemaan sopivaa tunnelmaa loihdin juhlahuoneistoon haamukoristeiden, viirinauhojen ja lepakkokuvioiden avulla. Ja voin tässä luottamuksellisessa ilmapirissä paljastaa teille salaisuuden: Minun pikkukätöseni eivät todellakaan leikanneet näitä silkkipaperista itse vaan turvauduin häpeämättömän iloisena kaupan apuun. Yhdessä sankarin kanssa klikkailimme tuotteet Confetin nettikaupasta ja jo parin päivän päästä halloween-tilpehööri liihotteli perille. Vaivatonta ja inspiroivaa. Ainakin silloin kuin Suomen postilaitos ei ole lakossa!

Halloween-haamutalo ja karkit.JPG

Tein hieman pitkin hampan myönnytyksen myös muutamille makeistuotteille, kuten näille kammottaville Draculan hampaille. Mutta myöntää täytyy, että kauppojen valikoimat laajenevat Halloweenin suhteen vuosi vuodelta ja houkutuksia on todella moneen lähtöön. 

Hämähäkkikoristeet.JPG

Lastenkutsuilla on varsin mielenrauhaa edistävää, että turvautuu suosiolla muovisiin pöytäliinoihin. Olin jo ottamassa suvussamme pitkään kulkeneita silkkibrokadikankaita naftaliinista esille, kunnes tulin järkiini. Etenkin kun kuulin kemuihin osallistuvan yhteensä 22 lasta! Nämä pöytäliinat löytyivät myös Confetin valikoimista. Glitter-hämähäkit tarttuivat puolestaan haaviini Tigerista

Haamubrownies, lähis.JPG

Verrattoman hauskat tarjottavat olivat haamu-browniet! Suklaisen brownie-pohjan voi leipoa vaikka pari päivää aikaisemmin ja säilyttää hyvin peitettynä huoneenlämmössä. Vetäytyneenä brownies on helppo leikata neliöiksi. Tämän jälkeen jokaiselle neliölle nostetaan vaahtokarkki, joka "hitsataan" kiinni sulatetulla valkosuklaalla. Silmiksi sopivat suklaarusinat. Suositun halloween-ohjeen löydät maku.fi:n sivuilta täältä.

Halloween-kattaus.JPG

Tämä pahvinen kummitustalo oli todella riemastuttava pöytäkoriste, joka samalla toimi haamuleivonnaisten tarjoilualustana. Kuvassa on kaksi taloa rinta rinnan. Ne löytyivät myös Confetin halloween-tuotteiden valikoimista. Pahviset alustat olivat jämäkkää tekoa, tosin niiden kokoamisessa vaadittiin Lego-mestarin pientä avustusta. Mutta kerrassaan hykerryttävän hauskaa, mitä kaikkea pahvista voikaan saada aikaan. 

Juustokakkupalat.JPG

Lepakkokoristeet seinällä.JPG

Lepakkokoristeet kiinnitin seinään sisustusteipillä. Hyytävän helppoa!

Pallot ja koristeet, Halloween.JPG

Ilmapallot löysin Stockmannilta. Kennopallokoristeet ovat Miss Etoile -sarjan tuotantoa. Miss Etoile -tuotteita myyvät esimerkiksi Karkkikauppa Sweetheart, ja Vispilänkauppa.

Kupirsakakku ja kattaus.JPG

Mutta sitten siihen juhlien varsinaiseen tähteen eli hulvattomaan kurpitsakakkuun. Seitsenvuotias asiakkaani ilmoitti jo hyvissä ajoin syksyllä, että hän haluaa juhliinsa kurpitsakakun. Nielaisin siinä vaiheessa mutta suostuin toki pyyntöön. Vaikka makeuden suurlähettiläs olenkin, ansioni niin sanottujen fantasiakakkujen saralla ovat hyvin hatarat. Mutta tulta päin! Haasteet pitävät mielen vireänä ja sykkeen korkeana!

Kurpitsakakun pohjaksi leivoin asteen verran tavallista mehevämmän sokerikakun. Leivoin sen pyöreään teräskulhoon, jolloin sain viehättävän kupolimuodon. Teräsvuoka kannattaa voidella ja jauhottaa hyvin. Olen myös nähnyt leivontakauppojen valikoimissa puolipallon muotoisia, pinnoitettuja vuokia. 

Leivoin kakkupohjan täyttämistä edeltävänä päivänä, jolloin sain sen sahattua ilman ongelmia useammaksi kerrokseksi. Sitten vain hilloa ja kerma-rahkaa väleihin sekä myös kupolin päälle. Tämän jälkeen alkoi se hauskin osuus, jonka toteutuksesta minulla ei ollut etukäteen selkeää käsitystä.

Yhdistin 250 g keltaista ja 250 g punaista marsipaania ja kaulin ne ohuemmaksi levyksi leivinpaperien välissä. Näin värit sekoittuivat marmorimaisesti yhteen, lisäten tiettyä psykedeelistä vaikutelmaa. Nostin kaulitun marsipaanilevyn kakun päälle ja peittelin sillä kakun mahdollisimman tasaisesti. Sitten vielä mustasta marsipaanista omintakeinen hattu, silmät ja suu. Siistin ylimääräisen marsipaanin veitsellä - ja pistelin sen toki suuhuni. Marsipaania ei koskaan heitetä hukkaan! Loppusilaukseksi vielä kiero katse sokerikuorrutteella. Kas näin!

Lastenjuhlat tekevät aikuisillekin vieraille hyvää, sillä tosielämässä jokainen meistä haluaisi synttärijuhliinsa jotain hulvatonta. Ja kaamoksen keskellä makeat pippalot ovat parasta, mitä ihminen voi toivoa. Memento vivere - muista elää! Ja etenkin juhlia!

Teitä tervehtien,

Eleanora