Lakufestarit, Sweetheart.JPG

Lakua, lakua, enemmän lakua!

Nyt kaikki kipin kapin Katajanokan Wanhaan Satamaan! Sillä vielä ehtii osallistua tänään sunnuntaina 15.11. jatkuviin Lakritsi- ja Salmiakkifestivaaleihin.Tämä on todellakin kaikkien laku- ja salmiakkihullujen taivas. Runsaiden maistiaisten lisäksi täällä voi osallistua lakritsi-workshoppiin, lakritsi- ja viinitastingiin sekä tutustua lakritsin kiehtovasta historiasta kertovaan näyttelyyn. Ennakoiva tonttu nappaa täältä mukaansa myös joulun himoituimmat ja makeimmat paketit.

Lakufestarit, Tuija ja Anette.JPG

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit järjestetään nyt Suomessa toista kertaa. Tapahtuman dynamo on Tuija Räsänen (kuvassa vasemmalla), joka on perustanut liki kulttimaineeseen kohonneen Lakritsfestivalen-tapahtuman Ruotsiin. Tuijalla on Choklad & Lakrits -liike Tukholmassa ja hän on yksi Ruotsin tunnetuimpia lakritsiasiantuntijoita. Tässä vaiheessa jo kaikille tosifaneille kalenteriin merkittäväksi, että Tukholman Lakritsfestivalen -tapahtumaa vietetään jälleen 23.-24.4.2016.

Tuijan oikeana kätenä on Lakritsifestivaalien ja Lakritsfestivalen -tapahtumien markkinoinnista vastaava Anette Jonsson (kuvassa oikealla). Nämä kaksi naista ansaitsevat jättikokoisen maljan sitä työstä, jonka he ovat tehneet lakritsin ilosanoman viemiseksi eteenpäin!

Lakritsifestarit, Lakrdds-hylly.JPG

Yksi tämän vuoden Lakritsi- ja salmiakkifestivaalien kiehtovin sorttimentti löytyy tanskalaisen Lakrids by Johan Bülowin osastolta. Tanskassa vuonna 2007 perustettu yritys on tehnyt rakettimaisen nousun pohjoismaisten herkuttelijoiden tietoisuuteen. Suomalaisten fanien iloksi yhtiö vahvistaa koko ajan asemaansa myös Suomen markkinoilla, joten kannattaa ehdottomasti tehdä tuttavuutta näihin lakuihin. Lakrids-tuotteet yhdistävät tanskalaisen tyylikkään designin pettämättömän herkulliseen sisältöön. Nämä purkit kehtaa pitää esillä ja ovat valmiita sellaisenaan tuliaisiksi.

Lakufestarit, Lakrids joulutuote.JPG

Erityisesti tämän joulukauden 2015 erikoistuote saa sydämeni läpättämään. Paitsi että väri on huikean kuparinen ja erittäin blingbling, näihin suupaloihin yhdistyy trendikäs makuyhdistelmä: suolakaramelli. Nämä kimmeltävät upeasti kulhossa sellaisenaan tai hurmaavat kakkujen tai leivonnaisten koristeena!

Lakufestarit, Lakrids-uutuudet.JPG

Lakrids by Johan Bülow on juuri lanseerannut markkinoille myös ekologiset lakritsit, joiden silmiä hivelevä peltipakkaus sopii sujautettavaksi mihin tahansa käsilaukkuun. Tätä kauneutta on turha kääriä lahjapapereihin. Tällä hetkelläkin suussani vaikuttaa parhaillaan inkiväärin makuinen laku, joka on kerrassaan pirteän pikantti ja tarjoaa rohkeaa karaktääriä niille, jotka ovat peruslakunsa jo pureskelleet.

Lakufestarit, salmiakkitoffee.JPG

Helsinkiläinen hovihankkijani Sweetheart on mukana myös omalla osastollaan, joka on mielestäni messujen kaunein! Jos et vielä ole tehnyt tuttavuutta tämän maagisen tuotteen kanssa, nyt on aika tehdä oitis parannus. Salmiakkitoffee on todella täräkkää tavaraa. Se on niin koukuttavaa, että en ota vastuuta siitä, jos kehitätte tähän Ruotsissa legendaariseksi kohonneeseen tuotteeseen, vakavan riippuvuuden. Mutta festareidenkin jälkeen on elämää, sillä Marianne Isotalus myy Uudenmaankadun Sweetheart-karkkikaupassaan kyseistä toffeeta. Tosin saapuvat erät myydään aina nopeasti loppuun..

Lakufestarit, vaahtokarkit.JPG

Huomatkaa myös nämä lakritsinmakuiset vaahtokarkit Sweetheartin osastolla. Pumpulin pehmeät, Suomessa valmistetut vaahtokarkit ovat tuoretavaraa, jota ei pidä missään tapauksessa hillota kaapin perukoille pahan päivän varalle. Ne on nautittava oitis!

Lakufestarit, vaahtokarkit, lähis.JPG

Koostumus ja maku ovat sanalla sanoen surrealistisen hyvät! Ei lisättävää!

Lakufestarit, Haupt.JPG

Messuilla on oiva mahdollisuus tehdä tuttavuutta aivan uuteen lakritsitulokkaaseen. Ruotsalainen Haupt Lakrits on ollut markinoilla vasta muutaman vuoden. Sen tunnusmerkkejä ovat ylelliset peltirasiat, joihin eri makuiset lakritsikuulat pakataan. Joululaku oli makumaailmaltaan kuin piparkakku. Ihana mausteiden ja pehmeän lakun muodostama mikrokosmos! Toivottavasti Haupt Lakrits -tuotteita saa jatkossa myös Suomesta.

Lakufestarit, viinitasting.JPG

Osallistuin myös Fazer Lakritsin ja Winestaten yhdessä järjestämään Lakritsi- ja viinitastingiin! Miten hauskaa kaltaiselleni herkkusuulle, joka arvostaa lakritsin ja viinin hyvää tekeviä vaikutuksia. Jos ne kaksi voidaan yhdistää, olen ehdottomasti mukana kyydissä! Tasting tuotti oivalluksia ja paljon iloa.

Tulevan juhlakauden jokerimainen makuyhdistelmä, joka ansaitsee moninkertaiset aplodit tulee tässä: Masi Campofiorin -punaviini & Fazer Smooth Salmiak -lakritsi. Kerrassaan maaginen yhdistelmä! Salmiakkisokerilla kuorrutetut lakupalat houkuttelivat viinistä kirsikkahillon makuja esiin, pyöristivät tanniinit ja jättivät suuhun pehmeän anisöljyn aromin. Niin pelottavan addiktoivaa, että kiitin onneani, ettei maistelulasi ollut sen suurempi. 

Kaikesta tästä lakritsihuumasta, ihanista kohtaamisista ja upeista maistiaisista huumaantuneena marssin oikopäätä kauppaan ja ostin joulukuusen lailla kimmeltävän paljettimekon juhlakautta piristämään! Siinäs näette, lakritsi tekee ihmiselle hyvää! 

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit 14.-15.11.2015

Helsinki, Wanha Satama, Katajanokka, Pikku Satamakatu 3-5

avonna vielä tänään sunnuntaina 15.11. ja klo 17.00 asti!

Teitä tervehtien,

Eleanora