Mansikka-kuohuviinikakku, kolumnikuva.jpg

"Kuohuviinikerros hyydytetään kuin hienostuneeksi onnittelumaljaksi kakun kruunuksi!"

 

Kevät, tuo vuoden juhlasesongeista autereisin ja raikkain! Kuin helminauhana toisiaan seuraavat pääsiäinen, vappu, äitienpäivä, koulun päättäjäiset, ylioppilaskarkelot, ammattiin valmistujaiset.. Puhumattakaan kaikista niistä muista perhejuhlista, joille kesä tarjoaa viehättävät puitteensa.

Tässä teidän iloksenne todellinen Two-in-One -kakkuteos. Nimittäin onko ihanampaa kuin kuohuviinin ja mansikoiden hykerryttävä liittolaisuus. Pala tällaista ylellisyyttä kohottaa juhlatunnelman jo itsessään aivan ylimpiin sfääreihin.

Mistä on herkullinen juhlakakku tehty? Rapeasta pohjasta, silkkimäisestä täytteestä ja kokonaisuuden sinetöivästä koristelusta. Tässä tapauksessa tein pohjan rapeista kanelikekseistä. Kaneli ja mansikka sulautuvat nimittäin oivallisesti yhteen. Täyteläisessä mansikkatäytteessä kietoutuvat toisiinsa mansikkasose, kuohuviini, kermavaahto ja tuorejuusto. Tilkka sitruunamehua terävöittää juuri sopivasti kerman pyöristämiä makuja, 

Viimeistään kiille kertoo, että tässä on kyse aikuisten juhlakakusta. Kuohuviinikerros hyydytetään kuin hienostuneeksi onnittelumaljaksi kakun kruunuksi. Sen päälle vielä reilusti tuoreita mansikoita ja pistaaseja, jotka kelluvat jalokivien lailla kiilteen päällä.

On vielä eräs ylivertainen ominaisuus, joka tekee tästä kerrassaan loistavan juhlakakun. Tämän makeuden oodin voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä päivänä. Sitten h-hetken koittaessa riittää pelkkä mansikoiden viipalointi ja pistaasien huiskinta kakun päälle. 

Juhlavalmistelut ovat aivan oma taiteenlajinsa. Sallikaa minun sanoneen, että usein sorrutaan melkoiseen aikaoptimismiin siinä, mitä kaikkea ehditään tehdä olemattomassa ajassa. Sanoisinkin erinäisiä kemuja elämäni aikana pystyttäneenä: Kaiken, jonka voit tehdä etukäteen, tee. Ja tärkeisiin kalaaseihin on hyvä testata tarjoilut etukäteen eikä vasta samana aamuna. 

Mielestäni parasta juhlien järjestämisessä on kokonaiselämyksen luominen. Aloitan yleensä juhlien teeman hahmottelulla. Sen jälkeen teen floristisen suunnitelman ja harjoituskimput ynnä muut koristeet. Tämän jälkeen mietin teemaan ja koristeisiin soveltuvat tarjoilut, suunnittelen ja testaan ne. Jo muutamaa päivää etukäteen möbleeraan salongin juhlakuntoon, otan esiin tarjoiluastiat, kiillotan hopeat ja teen juhlakattauksen. Tämän jälkeen alkaa viimeistelyvaihe, jossa baakkelssit ja pikkuleivät kimmahtavat uunista ulos ja juhlahuoneiston täyttää houkutteleva tuoksu. 

Pienenä lohdutuksen sanoina kerrottakoon, että iskee se loppuhiki usein minullekin. Kaikista hyvistä ennakkosuunnitelmistani huolimatta. Silloin pidän huolen siitä, että puleeraan itseni hyvissä ajoin täyteen juhlakukoistukseeni ja tarvittaessa sujautan suuhun hieman betasalpaajaa. 

Lopuksi vielä kaksi viisauden jyvää teille rakkaat lukijani. Hankkikaa aina juhliinne lisäapua. Ja varatkaa tarjoiltavaa aina yläkanttiin. Sekä juomaa että makeita muruja rinnan alle.

Tämän kevään suloisimman kakun kera toivotan teille loisteliaita juhlahetkiä!

Kuohuviinimaljaa kohottaen,

Eleanora

Kuva: Reetta Pasanen