Marjasuukot.jpg

"Valkuaisvaahto on sopivan kiiltävää, kun siitä voi lähes tulkoon peilata kuvajaisensa!"

Kevät on tullut jo Pohjolan perukoillekin. Tämän merkkinä suomalaisten katseet nousevat vähitellen taas maanrajasta. Kun räntäsade ei paina päätä alaviistoon, voidaan huomata jopa hieman vastaantulijoitakin. Kohdistavatpa rohkeimmat yksilöt katseensa jopa suoraan vastaantulijoiden silmiinkin.

Mikä siis parempi herkku orastavaan lämpöön ja luonnon heräämiseen kuin ihanat marjasuukot! Nämä ovat kyllä tuhatkertaisesti teollista tuotantoa paremmat, sillä pohja on tietysti tapani mukaisesti mantelimassaa eikä mikään kuiva ja kurkkuun juuttuva vohveliöylätti.

Suukkojen onnistumiseen vaikuttaa se, että malttaa vatkata valkuaisvaahdon riittävän kovaksi. Huoneenlämpöiset valkuaiset vatkautuvat parhaiten. Lisäksi vatkauskulhon on oltava kuiva ja puhdas. Valkuaisvaahto on sopivan kiiltävää, kun siitä voi lähes tulkoon peilata kuvajaisensa.

Sitten vaan sekaan lämmin (mutta ei kiehuvan kuuma) liivateliemi, ohuena nauhana. Tämän jälkeen vatkataan vielä hetki ja maustetaan seos marjajauheella. Enää pursotus ja siirto jääkaappiin, jonka jälkeen suukot ovatkin valmiit kuorrutettaviksi.

Voit tuunata suukot oman makusi mukaisiksi, käyttämällä joko tummaa tai vaaleampaa suklaata. Varmemmaksi vakuudeksi päälle vielä marjajauhetta, pähkinärouhetta tai strösseleitä. Tai kuten tapanani on, vaikka hyvin hienoksi jauhettua kultaa tai hopeaa..

Itse tehdyt suukot ovat varma menestys kevään juhlapöydässä. Saattavatpa ne jopa toimittaa Amorin nuolen virkaa. Sillä sen, ken osaa valmistaa tällaisia herkkuja, täytyy olla kerrassaan vastustamaton tapaus!

Hempeää ja makeaa kevättä itse kullekin säädylle toivottaen,

Eleanora

Kuva: Katri Kapanen