Saksanpähkinäjäätelö.jpg

Sain jokin aika sitten Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarilta mieluisan haasteen - kehitelepä kesän ihanin italialainen gelato eli jäätelö!

Ratkaisun avaimet löytyivät tästä todella täyteläisestä ja kesän ylellisemmästä viileästä herkusta. Tässä jäätelössä on kaikki, josta voi vain jälkiruoassa haaveilla. Tummaa täyteläistä kahvia, aromaattista pähkinää, tummaa suun täyttävää suklaata ja ihanan aromin tarjoavaa likööriä.

Tämä jäätelö vie ajatukset Välimeren ihanille rannoille, jonne onnekseni olen tulevalla kesälomallani lähdössä. Sieluni silmin näen jo Azurin sinisenä hohtavan Välimeren, rantabulevardien huojuvat palmut ja suupielissäni olevat corissantinmurut. Sekä lukemattomat jäätelötötteröt viehättävien suihkulähteiden äärellä nautittuina..

Vaikka Suomea monin tavoin kotimaanani pidänkin ja näitä kotikontuja suuresti rakastankin, viime aikoina on alkanut hiipiä melkoinen meteopatia eli säätilasta johtuva apatia mielialaani horjuttamaan. Ovatko luuni ehkä käymässä vanhoiksi, mutta tämä jäätävä alkukesän viileys tuntuu todella häiritsevältä. Pyrin siis kaikin tavoin kohentamaan tunnelmia, jäätelön syönti ollen yksi merkittävä piristysruiskeeni.

Toisaalta jäätelön syönti ei ole koskaan säästä riippuvainen. Hyvistä aineksista tehdylle kotijäätelölle on aina paikkansa ja aikansa. 

Katsoessani äsken lämpömittariin, lukemat osoittivat alle kymmentä astetta. Ainut suositeltava tapa hallita kylmyyden ja jatkuvan sateen aiheuttamaa ajoittaista ärtymystä on valmistaa suuri sammiollinen tätä ihanuutta juhannusjuhliin. Espresson ja suklaan aromien levitessä suun makunystyröihin sekä suloisten pähkinäsattumien ajelehtiessa hampaiden narskuteltavaksi, voi melkein kuulla Välimeren aaltojen kohinan.

Tämän viileän makupalan myötä haluan toivottaa kaikille teille mitä suloisinta suven juhlaa, satoi sitten tahi paistoi!

Juhannusterveisin,

Eleanora