Jäätelökakku, kokonainen.jpg

"Olen varma, että kotitalouksille suositeltavien hätävararuokien listalle on lisätty myös aimo annos Nutellaa!"

 

Tässä makeuden kuningattaressa yhdistyy kaikki se, mitä kesän jälkiruoalta odotan. Helppous, nopeus ja yltäkylläinen herkullisuus. Viilentävää vaikutusta unohtamatta.

Jäätelökakku on parasta, mitä kesäjuhlien jälkiruokapöytään voi kantaa. Nimittäin harva herkku saa niin vilpittömän ihastuneet ja välittömät aplodit osakseen - kaiken ikäisiltä juhlijoilta.

Muhkean jäätelökakun edessä jokainen meistä palaa lapseksi jälleen. Kerroksittainen, viileä herkku palauttaa muistot kaikista niistä jäätelöhetkistä, jotka ovat painautuneet muistin sopukoihin. Ja mikä parasta, tämän ääressä turha kursailu on syytä sysätä oitis sivuun. Sulavan ihanuuden äärellä ei sovi jahkailla liian pitkään.

Eleanora_Jadekakku1.jpg

Jäätelökakut inspiroivat minua rajattomasti. Niissä voi aina soveltaa vallitsevaa tilannetta, makumaailmaa, juhlien teemaa, yleisön toiveita, sesongin herkkuja..

Eleanora_Jadekakku2.jpg

Tehän tunnette minut, joten jäätelökakkujenkin suhteen en todellakaan pysy kohtuudessa. En edes sitä paitsi yritä! Kuulunhan More is More -koulukuntaan, jossa herkullisuus on makeuden kertauskurssin onnellinen lopputulos. Olen nimittäin lisännyt jäätelökerroksen täyteläisyyttä Nutella-tahnalla, joka tuntuu nykyisin olevan peruselintarvike. Olen varma, että kotitalouksille suositeltavien hätävararuokien listalle on lisätty myös aimo annos Nutellaa!

Ei tainnut Pietro Ferrero arvata kuuna päivänä, mihin menestykseen hänen kehittelemänsä pähkinätahna singahtaisikaan. Ensimmäinen erä Ferreron kuuluisaa tahnaa myytiin Italian Piemontessa jo vuonna 1946. Sittemmin Pietron poika Michele paranteli hieman ohjetta ja nimesi sen helpommin suuhun sopivaksi, Nutellaksi. Ensimmäiset Nutella-erät lähtivät maailman herkkusuiden äärelle 1964 -  ja loppu on historiaa.. 

Tämä taitaa ollakin kaikkien aikojen jäätelökesä! Huomaan nimittäin kuin varkain olleeni erittäin inspiroituneessa tilassa nimen omaan jäätelöiden suhteen. Tutustuthan myös todella täyteläiseen saksanpähkinä-espressojäätelööni sekä tropiikilta maistuvaan pina colada -jäätelööni

Ihanaa jäätelökesää kaikille! Soveltakaa, leikitelkää, hullutelkaa! Palatkaa takaisin lapsuuteenne, jossa haaveilitte maailman suurimmasta jäätelöannoksesta!

Kesäisin terveisin,

Eleanora

Tähtikoriste.jpg

Kuvat: Satu Nyström