Joulu-kuohuviinikakku, kokonainen.JPG

"Suomalaisilla on kesämökit. Minullapa on joulupalatsi!"

 

Tavaraahan minulla on yllin kyllin! Toki aina uusi timantti minulle maistuu, mutta kaikkein eniten ilahdun, kun onnistun kehittelemään itseni ynnä lähipiirini iloksi uuden juhlaleivonnaisen. Tässä kohtaa hoviorkesterini kajauttaa soinnit taivaisiin ja esirippu vedetään sivuun.

Ta-Daa! Saanko esitellä juhlakauden 2015 hurmaavimman ja makeimman debytantin, kuohuviini-joulukakun!

Joulu-kuohuviinikakku, kokonainen, lähis.JPG

Katsokaa mikä kaunokainen Hän onkaan! Niin, Turun seudulla, josta olen kotoisin, leivonnaisista puhutaan aina kolmannessa persoonassa. Olkoon suosio suur tälle luomukselleni, joka perustuu manteliseen pohjaan (ilman vehnää), marjaiseen kuohuviinimousseen ja varmemmaksi vakuudeksi tanskalaisen lakritsivelhon, Lakrids by Johan Bülowin, ylellisiin juhlamakeisiin.

Joulukakku2015.JPG

Joulukakku on minulle todellakin kunnia-asia. Haluan näet, että jokainen jouluni saa arvoisensa leivonnaisen. Suunnittelen aina hyvissä ajoin uuden houkutuksen, jonka lanseeraan näyttävin menoin herkkuja odottavalle yleisölleni. Makeuden suurlähettiläänä suhtaudun kunnianhimoisesti mutta silti nöyryydellä ideointivaiheen moniin käänteisiin.

Käytössäni on Makeuden Onnenpyörä. Erityinen härveli, jossa on omat sektorinsa kakkupohjalle, täytteille, kuorrutuksille ja koristeille. Sekä saksalaisen insinööritaidon huippuunsa hioma äänetön kuulalaakerointi. Tätä pyörittämällä teen ensimmäiset luonnostelmani. Sanoisinkin, että leivonnaisten suunnittelu muistuttaa paljolti muotisuunnittelijoiden arkea. Nopeita luonnostelmia, kiivasta luomisvimmaa, paikoin iskevää epätoivoa mutta kohti näytöstä nousevaa riemua ja adrenaliinia siitä, että ennen näkemättömän upeaa on taas luvassa.

Onnenpyörästäni huolimatta jätän viimeisen sanan aina rakkaalle lemmikkihuuhkajalleni, Babbikselle. Luotan hänen herkkuvaistoonsa kuin oraakkelin ennustuksiin. Tämänkin kakun Babbis on hyväksynyt viisaalla katseellaan sekä varta vasten hänelle valmistettujen maistiaisten huolellisella nautiskelulla.

Kuohuviini, joulukakku.JPG

Tämän juhlakauden viinilöytöni on kuin valettu makeuden kakkujen ja muiden leivonnaisten pariksi. Italialainen Araldica Brachetto d'Acqui on pullollaan marjaisia sävyjä, makeutta ja suun myötäistä pirskahtelevuutta. Eikä värissäkään ole moitteen sijaa! Juhlakakussani on puolukkainen kerma-rahkatäyte, jonka olen aateloinut reilulla lorauksella kuohuvaa. Kuohkea mousse muodostaa mantelisen pohjan kanssa täydellisen dialogin. 

Joulukoristeet.JPG

Koska rakastan säihkettä, kimmellystä ja jalometalleja, valitsin kakkuni kruunuksi tanskalaisia Lakrids by Johan Bülowin lakritsikuulia. Tämän talven erikoiserässä on pehmeä lakritsisydän sekä vadelmalla maustettu valkosuklaahunnutus. Viime silauksen antaa ylellinen kultavärjäys, joka muuten jättää sormiin upean hohteen, muistona herkkuhetkestä. 

Suomalaisilla on kesämökit. Minullapa on joulupalatsi! Joulun tuhannet koristeet on juuri saatu viritettyä paikalleen ja on aika avata Talven Ihmemaa. Suureelliset tähtitanssiaiset odottavat. Jääveistokset kimmeltävät jo pakkashalleissa odottamassa. Suklaasuihkulähteet on täytetty piri pintaan ja metusalem-kokoluokan kuohuviinit on asetettu jäihin.

Luethan lisää huomenna ilmestyvän Maku-lehden joulukolumnistani!

Ihanaa ja taianomaista joulun odotusta!

Teitä tervehtien,

Eleanora 

PS. Upea Maku-bloggaajien kaarti on tänään täydentynyt ihastuttavalla Alisa Wilskalla, jonka Suusta suuhun -blogin toivotan lämpimästi tervetulleeksi! Ottakaa Alisa avosylin vastaan ja käykäähän oitis kurkkaamassa hänen blogiaan täältä.