Banaani-mantelimassakakku.JPG

Kaikki nyt banaanikakun tietävät. Mutta mikä aliarvostettu herkku se onkaan! Banaanikakusta tulee valitettavan usein mieleen pilkullisten pantteribanaanien viimeinen leposija. Viritin tässä taannoin herkkuaiheisen keskustelun suuresti arvostamani kollegani kanssa ja huudahdimme kuin yhdestä suusta, että banaanikakku olisi tuotava jälleen parrasvaloihin! Hän pyysi minun tekevän tälle tärkeälle asialle jotain. Totta kai otin nöyrästi tärkeän haasteen vastaan. Olenhan sentään makeuden suurlähettiläs.

Banaani-mantelimassakakku ja messinkimitta.JPG

Avasin ovet herkkuholviini ja katsahdin mietteliäänä kuiva-ainevarastoni kattavia valikoimia. Silmäni vaelsivat hyllyltä toiselle ja taas takaisin. Kuin salaista koodia etsien. Käteni ojentautuivat kohti hyllyjä ja annoin asian kuuluisan leivontavaistoni varaan. Poimin hyllyiltä mukaani mantelimassaa, fariinisokeria, tummaa kardemummalla ja kahvilla maustettua suklaata sekä neilikkaa ja muskottia. Sekä tietysti muutaman kauniisti kypsyneen banaanin.

Mutta on suuri ero sillä, onko banaani tasapainoisesti ja kauniisti kypsynyt vai liki mustaksi tummunut ja maultaan auttamattoman sekunda. Plus että banaaneja ei milloinkaan tule säilyttää jääkaapissa! Vai hohkaako banaanipuun luontainen elinympäristö pohjoista kylmyyttä?

Banaani-mantelimassakakku ja mehikasvit.JPG

Lopputuloksena syntyi mehevääkin mehevämpi kakku, joka säilyy useita päiviä herkullisena. Mikä oivallinen joululahja siis! Tosin täytyy myöntää, että omalla kohdallani kakut häviävät päivän-parin aikana. Mutta säilön aina pienen osan jokaista leivontaerääni tieteellisestä mielenkiinnosta. Täytyyhän minun osata vinkata rakkaita lukijoitani myös säilyvyysseikoista. 

Ensimmäisenä adventtina julistan täten alkaneeksi sekä joulun odotuksen että banaanikakun uuden paluun! Banaani-mantelimassakakku antaa lohtua myös kaamoksen keskelle.

Teitä iloisesti tervehtien ja tunnelmallista adventtiaikaa toivottaen,

Eleanora