Mustahöyhen Dori Csengeri -korvakorut.JPG

"Näyttävää ja koristeellista alkanutta vuotta 2016! Kilvet kaulalle ja renkaat ranteisiin!"

 

Kaikilla kuningashuoneilla on omat hovihankkijansa. Niin myös minulla on putiikkini, joiden valikoimat käyn säännöllisin väliajoin katsastamassa. Hovihankkijani edustavat eri liiketoiminnan aloja. Mutta yhteistä heille on erottuva, käsin poimittu valikoima, visuaalisesti puhutteleva liiketila ja ennen kaikkea intohimoinen ote tarjota jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Ja toki ehdottoman laadukasta.

Eräs liike, joka saa minut lähes hykerryksiin, on Mustahöyhen Helsingin Viiskulmassa (Laivurinkatu 41). Kerrankin koru- ja asusteliike, joka tarjoaa kaltaiselleni kimalluksen ja näyttävyyden ystävälle todellisia ja varteenotettavia vaihtoehtoja! Täältä et löydä skandinaavisen eleettömiä (lue: näkymättömiä) nappikorviksia ja minimalistisia ketjuja. Vaan jotain AIVAN muuta. Jos muotilegenda Iris Apfel tulisi vieraakseni, veisin hänet ilman muuta tänne ostoksille. Sillä Mustahöyhen myy myös Iriksen suosimia, tanskalaisen Monies-merkin huikeita luomuksia. 

Kuvassa näkyvät jumalaisen kauniit korvakorut ovat Dori Csengerin käsialaa. Upeasti brodeeratut korut henkivät menneen ajan lumoa ja orientaalia mystiikkaa. Näihin koristautuneena voit kävellä minkä tahansa palatsin ovista sisään!

Mustahöyhen Monies-rannekoru.JPG

Ranskalaisen suunnittelijan Dominique Denaiven akryylikorut asettavat aivan uudet parametrit muovikorun käsitteelle. Käsin tehdyt ja taidokkaasti viimeistellyt korut ovat käyttötaidetta parhaimmillaan. Lisäksi kokoluokaltaan sellaisia, että näkyvät taatusti sinne takariviinkin asti! Koruissa on myös lähes maagillinen helmiäisen hohto, jota voisin tuijotella tuntikausia. Pidän koruista, jotka ovat riittävän painavia. Korun täytyy tuntua ranteessa tai kaulassa! Ja voimaannuttaa kantajansa suojakilven tavoin!

Mustahöyhen Pasotti huuhkaja-kävelykeppi.JPG

Riemastuttavia ovat myös italialaisen Pasotti-yrityksen valmistamat, huippulaadukkaat kävelykepit, sateenvarjot ja kenkälusikat. Tämä huuhkajapäällä koristeltu kävelykeppi sai leukani totaalisen loksahtamaan. Niin upea se oli ja kuulin välittömästi korvissani iloisen swingin sävelet. En tosin tiedä, miten rakas lemmikkihuuhkaja suhtautuisi moiseen kapineeseen? Toisaalta, ei kai Babbis voisi mitenkään kokea todellista uhkaa pienen koristepöllön taholta? Jäin kuitenkin vielä miettimään asiaa. 

Kävelykepit voisivat olla esteettisempi vaihtoehto kenkiin myytäville "liukuesteille" eli epämääräisille kumilenksuilla kiinitettäville nastoille. Jäiset kadut ovat vaarallisia ikäluokkan katsomatta mutta mieluummin tikuttaisin menemään tyylikkääseen kävelykeppiin nojautuen.

Pasotti Flamingo-kenkälusikka.JPG

Tähän loppuun vielä riemuksenne Pasottin pinkki falmingo, joka on kaikessa näyttävyydessään kenkälusikka! Siis tällainen eteiseeni heti! Ansaitsevathan näyttävät kenkäluomukseni myös arvoisensa asusteet!

Ja jos mielessäsi on jokin liike, joka voisi edustaa mielestäsi Eleanora von Smöörin tyyliä, kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

Näyttävää ja koristeellista alkanutta vuotta 2016! Kilvet kaulalle ja renkaat ranteisiin!

Teitä tervehtien,

Eleanora

PS. Riemukseni luin, miten vuoden 2016 johtava asustetrendi on: Enemmän on enemmän. No, tätä More is More -ideologiaa olen aina omassa elämässäni toteuttanutkin. Toivotan teidät muutkin astumaan peremmälle tänne yltäkylläisen ja näyttävän tyylin maailmaani!