Tyrni-vadelmatartaletit-1.jpg

"Muistakaa Makeuden Olympia: Makeammin, Herkullisemmin, Runsaammin!"

 

Onpa juhlahumua totisesti riittänyt! Vastikään saimme kuulla iloisia vauvauutisia Ruotsin hovista. Sitten olikin prinssi Danielin syntymäpäivien vuoro. Ynnä muuta syksyisen sosieteettirintaman iloista pörhellystä. Minulta meinasi aivan tässä hyörinässä unohtua oman rakkaan lempilapseni, Baking Instinct -leivontablogini merkkipäivät!

Tiedän toki. Leivontamaailmani on moneen muuhun verrattuna vielä blogimaailman taaperoikäinen. Mutta kaikki merkittävät instituutiot ovat aina joskus olleet alansa nuorimpia.

Näihin kolmeen vauhdikkaaseen vuoteen on mahtunut lukemattomia sokeripusseja, voiharkkoja, marsipaanitankoja, suklaalevyjä, pähkinäsäkkejä.. Mutta voi, miten polkuni onkaan ollut suloinen ja makea!

Olen liikutettu siitä kaikesta huomiosta, jota sekä blogini että kirjallinen opukseni on saanut teiltä osakseen. En taatusti ole mauton, väritön tahi vaatimaton! Mutta tarjoan siekailemattoman makeaa iloa ja riemua kaikille niille, jotka haluavat nauttia hyvien leivonnaisten tuomasta elämänlaadusta.

Makeuden suurlähettiläänä olen ollut otettu myös siitä, miten näiden vuosien aikana Suomi on muuttunut leivonnan pikkujättiläiseksi. Meillä on innokkaita kotileipureita, leivontabloggaajia ja kakkutaiteilijoita huikea määrä. Yhdessä olemme enemmän! Kiitos ja ylistys siitä!

Blogini juhlapäivää haluan viettää kanssanne näiden suloisten tyrni-vadelmatartalettien kera. Halutessaan näistä voi leipoa minikokoisia - tai sitten suurempia! Itse olen aina ollut hyvin mieltynyt minikokoisiin leivoksiin, jotka voi nauttia liki yhdellä haukkaisulla. Nimittäin onko haastavampaa yhtälöä kuin silkkimekolle mureneva leivos.

Tartaleteissa on pähkinäinen, murea ja maukas pohja. Pohjat voi mainiosti leipoa jo muutamaa päivää ennen juhlallisuuksia, mikä vähentää huomattavasti beta-salpaajien tarvetta kekkereiden valmisteluiden tuoksinassa. Täyte on suloisen upottava yhdistelmä kerman täyteläisyyttä ja tyrnin kirpeyttä.

Kaiken kruununa, kuin jalokivinä, tartaletti saa päälleen vadelmat, kiilteen ja koristeilla tehtävän viimeistelyn. Tiedätte jo varsin hyvin rakkauteni jalometalleihin, joten nämä tartaletit viimeistellään aidoilla kultahippusilla!

Juhlikaa kanssani makeuden voittokulkua! Otan myös mielihyvin vastaan toiveitanne siitä, minkälaisia leivonnaisia toivoisitte jatkossa blogissa esiintyvän. Sillä mikään ei ole niin hauskaa kun torjua syyskaamosta leivonnan keinoin.

Muistakaa Makeuden Olympia: Makeammin, Herkullisemmin, Runsaammin!

Juhlatunnelmissa teitä tervehtien,

Eleanora

Tyrni-vadelmatartaletit-2.jpg

 

Kuvat: Laura Riihelä