Kreemitäytteiset minimarengit.jpg

Näiden ihanien pikkumarenkien kera toivotan kaikille universumimme äideille upeaa, makeaa ja kaikin puolin hemmottelevaa Äitienpäivää! 

Pastelliset minimarengit kuohkealla voikreemillä täytettynä - onko ihanampaa! Kaikki äidit ansaitsisivat päivittäin aimo röykkiön näitä makeita suupaloja. Minimarengeissa yksi parhaimmista ominaisuuksista on, että niitä voi holmuta suuhunsa useamman, ilman että kupu täyttyy vielä liikaa. Marenkihan itsessään on kuin keveä poutapilvi.

Marengit ovat syyttä haastavan tarjoiltavan maineessa. Marengin tekeminen on helppoa kuin uusien kenkien ostaminen. Tai siis helpompaa, sillä itselleni tulee kalossipuodissa usein runsauden pula, koska halajan niin monia malleja.

Ripaus elintarvikeväriä taikoo marengeista pastelliunelmia. Toki myös puhtaan vaaleissa marengeissa on aina lumovoimaa. Entäs sitten tämä kreemitäyte. Olen siitä aivan tohkeissani. Silkkaa magiaa, miten voista ja kermasta saakaan niin satumaista!

Tärkein työvaihe kreemin valmistuksessa on ruskistaa voi varovasti ja kärsivällisesti kauniin pähkinän ruskeaksi. Ei siis polttaa pohjaan vaan antaa sille vaalean ruskea sävy. Ruskistumisen aikana näet voissa tapahtuu sarja kemiallisia reaktioita, jotka tekevät siitä pähkinäisen ja karamellimaisen makuisen. 

Tämän jälkeen voisula jäähdytetään ja notkistetaan uudelleen. Kun voimassaa vatkaa uutterasti ja lisää siihen tomusokeria ja kermaa, tuloksena on maaginen taikamassa. Suussasulava ja karamellimainen. Makua voi tehostaa tilkalla valmista kinkuskikastiketta. Myös kaneli tarjoaa tähän sinfoniaan upean säväyksen.

Kun testasin taannoin näitä marenkejani, täytin ne oitis kreemillä. Sen jälkeen sain syödä koko satsin kerralla, sillä jos marenkeja säilyttää pitkään kreemin kanssa, marenki pehmenee. Juhlan järjestäjille lohdutuksen sananen, että marengin pehmeneminen ei suinkaan tapahdu hetkessä. Ajattelin vaan varmistaa maksimaalisen rapeuden astimuksen.

Näiden ihanien pikkumarenkien kera toivotan kaikille universumimme äideille upeaa, makeaa ja kaikin puolin hemmottelevaa Äitienpäivää! 

Makein terveisin,

Eleanora

Kuva: Laura Riihelä

P.S. Innostuitko marengeista? Kannattaa kokeilla myös maku.fi-sivuston muhkeat Suklaa-jättimarengit tai aiemmin teille loihtimani Tyrni-lakritsamarengit.