Suomalainen perinneruoka, karjalanpaisti, on sellainen, minkä valmistaminen kuuluu mielestäni jokaisen kotikokkaajan perustaitoihin.

Suomalainen perinneruoka, karjalanpaisti, on sellainen, minkä valmistaminen kuuluu mielestäni jokaisen kotikokkaajan perustaitoihin. Tästä huolimatta tein kyseistä ruokaa vasta nyt ensimmäistä kertaa. Olen aikaisemmin ajatellut, että paistin tekeminen olisi työlästä ja jättänyt sen valmistamisen niille, jotka sen parhaiten osaavat. Omassa tapauksessani rakkaalle mummilleni. Ajatukseni karjalanpaistin työläydestä liittyvät varmasti siihen, että ruoka vaatii kypsyäkseen jonkin verran aikaa, enkä ole hätäisenä ihmisenä ryhtynyt sitä siis hauduttelemaan. Muuten kyseisen herkun tekoa ei voi sanoa työlääksi millään muotoa, se tuli todistetuksi viimeistään nyt.

Ainesosien määrät olen katsonut Maku-lehden ohjeesta nimeltä syyspaisti, mutta tällä kertaa pataan päätyi hautumaan pelkkää naudanlihaa kasvisten kera. Ruoanlaitto käy näppärästi valmiiksi kuutioiduilla lihapaloilla, siksipä hyödynsin Atrian pihvinaudan palapaistia. Pata hautui uunissa 175 asteessa noin kolme tuntia.

Kun kasvikset pilkkoo riittävän ronskin kokoisiksi paloiksi, ei peruna ole lisukkeena välttämätön. Itse keitin perunaa paistin kaveriksi, mikä teki ateriasta entistä ruokaisamman. Lisäksi lautasella on itse tehtyä, kirpeää puolukkahilloa.