Otsikko johtaa tavallaan teidät lukijat harhaan, kun kerron, missä tarjosin tätä suolaista piirakkaa. Tämä herkku ei ollut itselläni pikkujoulutarjottava, mutta sellaiseksi se sopii erinomaisesti.

Otsikko johtaa tavallaan teidät lukijat harhaan, kun kerron, missä tarjosin tätä suolaista piirakkaa. Tämä herkku ei ollut itselläni pikkujoulutarjottava, mutta sellaiseksi se sopii erinomaisesti. Pikkujoulukausi kun on vissiin jo täydessä vauhdissa? Minä tarjosin piirakkaa eräänä perjantai-iltana siskolleni ja ystävilleni. Vielä ei ollut aika glögille, joten lämmin piirakka sai seurakseen kylmää ja raikasta kuohujuomaa.

Alun perin suolainen piirakka sai inspiraationsa pikkuisista poropiiraista. Ensi alkuun muokkasin ohjetta niin, että ostin kylmäsavuporon sijaan Atrian Kulinaari kylmäsavukinkkua, minkä kuutioin piirakan täytteen joukkoon. Vakaa aikomukseni oli tehdä nimenomaan pikkuisia piiraita, mutta kellon käydessä liian nopeasti, päädyin tekemään yhden ison piirakan 24 cm:n irtopohjavuokaan. Taas useita vinkkejä siihen, kuinka helposti jo valmiita ohjeita voi muokata mieleisekseen.

Illan päätteeksi lautasella ei ollut kuin pari murusta todisteena, että piirakkaa oli ollut tarjolla. Nam, nam ja nam!