Jälleen oli aika tuoda tuulahdus lämpöä ja valoa omaan keittiöön ja tehdä jotain ruokaherkkua etelän mailta. Oma valintani kohdistui moussakaan, mikä täytti toiveet ja sai suupielet nousemaan liki korviin asti mahtavan makuelämyksen vuoksi.

Jälleen oli aika tuoda tuulahdus lämpöä ja valoa omaan keittiöön ja tehdä jotain ruokaherkkua etelän mailta. Oma valintani kohdistui moussakaan, mikä täytti toiveet ja sai suupielet nousemaan liki korviin asti mahtavan makuelämyksen vuoksi. Lapsuuden etelän matkoista on sellaisia muistikuvia, että muiden perheenjäsenten tilaus ravintolassa oli usein juuri moussaka. Minä en tästä herkusta nuorempana liiemmin välittänyt enkä ole sitä sen vuoksi aiemmin tehnyt. Nyt annoin ruoalle mahdollisuuden. Tätä teen ehdottomasti uudemmankin kerran, pian!

Moussakaa varten pitää pilkkoa, paistaa, haudutella ja sekoittaa aika paljon ja monessa eri astiassa. Lopputulos on kuitenkin niin herkullinen ja pehmeä (mitä kuvista ei välttämättä näe…), että kaikki esivalmistelut ovat sen arvoisia. Ohjetta ei siis kannata säikähtää, moussakan tekeminen onnistuu keneltä vaan. Käytin lihana Atrian pihvinaudan jauhelihaa, kun taas seuraavalla kerralla ajattelin tehdä moussakan lampaan jauhelihasta. Monia variaatioita siis tälläkin ruoalla.