Itä-Euroopasta kotoisin oleva punainen borssikeitto on kuulunut omiin lempiruokiini jo lapsesta saakka, minkä vuoksi sitä täytyykin tehdä iso kattilallinen vähintään kerran vuodessa.

Itä-Euroopasta kotoisin oleva punainen borssikeitto on kuulunut omiin lempiruokiini jo lapsesta saakka, minkä vuoksi sitä täytyykin tehdä iso kattilallinen vähintään kerran vuodessa. Borssi on mitä oivallisinta syysruokaa, koska siihen saa upotettua monia sadonkorjuukasviksia. Kattilallinen keittoa valmistuu vaivattomasti ja vain paranee vanhetessaan ja uudelleenlämmityksen myötä.

Borssikeiton tekoon on varmasti jokaisella omat niksinsä ja mieltymyksensä. Minä olen tottunut syömään omani nakkiborssina, joku toinen taas pelkkänä kasvisversiona, kun taas kolmas pekonilla ryyditettynä. Tällä kertaa valmistin borssikeiton tällä ohjeella, mutta ohjeesta poiketen käytin lihana Atrian Kulinaari-tuotesarjan pihvinaudan paistisuikaleita. Paistoin paistisuikaleet öljyssä kattilan pohjalla, minkä jälkeen lisäsin kasvisraasteet. Tämän jälkeen valmistin keiton loppuun ohjeen mukaan ja noin tunnin hautumisen jälkeen minä ja ruokavieraani nautimme höyryävää keittoa kera smetanasilmän.