Monille jauhelihakastike & spagetti on varmasti suosittu arkiruoka. Itsellä soosi valmistuu yleensä paistijauhelihasta, sipulista ja valmiista tomaattikastikkeesta. Se jos mikä on pikaruokaa parhaimmillaan!

Monille jauhelihakastike & spagetti on varmasti suosittu arkiruoka. Itsellä soosi valmistuu yleensä paistijauhelihasta, sipulista ja valmiista tomaattikastikkeesta. Se, jos mikä on pikaruokaa parhaimmillaan! Edellä mainitusta pikaruoasta ei voi kuitenkaan puhua edes samana päivänä alkuperäisen pasta bolognesen kanssa. Eräs sateinen syyspäivä tein tuon herkkuruoan pidemmän kaavan mukaan; pitkään ja hartaudella haudutettuna. Lyhyt syysloma ei antanut tänä vuonna mahdollisuutta karata täältä pimeydestä hetkeksi pois, mutta onneksi ruoallakin voi saada lämmintä tunnelmaa aikaan. Pasta bolognese ja lasi punkkua toivat pienen palan Italiaa Helsinkiin.

Pasta bolognesen juju lienee pekonissa ja punaviinissä, ja toki pitkässä haudutusajassa. Minulla kastike hautui parisen tuntia, mutta mitä pidempään jaksaa odottaa, niin sitä parempi lopputulos odottaa. Parhaimmalta kastike maistuu mielestäni pelkästä naudan jauhelihasta valmistettuna. Tällä kertaa käytin lihana Atrian Kulinaari pihvinaudan jauhelihaa.

PS Kuvan ottamisen jälkeen vuorasin annoksen isolla kasalla raastettua parmesaania. Suosittelen, mutta sellaisena annos ei olisi ollut kovin kuvauksellinen ;)