Meillä on yhden tyttöporukan kesken vakiintunut käytäntö, että tavatessamme joku on vastuussa illan pääruoasta, joku jälkiruoasta ja joku juomapuolesta.

Meillä on yhden tyttöporukan kesken vakiintunut käytäntö, että tavatessamme joku on vastuussa illan pääruoasta, joku jälkiruoasta ja joku juomapuolesta. Näitä ”vastuualueita” vaihtelemme aina tavatessamme. Tämä on muodostunut oivalliseksi tavaksi päästä maistamaan erilaisia herkkuja ja saada vinkkejä sitä kautta myös omaan ruoanlaittoon. Sen lisäksi, että on helpotus, että vastuu jakaantuu, on se myös taloudellisesti järkevää. Näin illan kustannuksetkin tulevat huomaamatta jaetuiksi.

Viime kerralla minä olin vastuussa pääruoasta. Vein kyläpaikkaan mukanani ainekset antipastosalaattiin ja vasta paikan päällä kokosin ainekset kauniisti tarjoiluvadille. Tässä ohje salaattiin, mutta kuten oma otsikkonikin kertoo, tein salaatin suomalaisena versiona siten, että korvasin ilmakuivatun kinkun Atrian Kulinaari-tuotesarjan mustapippurihärällä. Kyseessä on herkullinen luomutuote. Kastikkeena salaatissa toimi tällä kertaa aurinkokuivattujen tomaattien mausteöljy ja tumma balsamico.