KATSOMASI RESEPTIT

Englantilainen aamiainen

Minulla perinteinen englantilainen aamiainen toimittaa lounaan virkaa. Tämä sen vuoksi, että kuulun niihin, jotka kiertävät hotelliaamiaisellakin lämpimät ja tuhdit ruoat kaukaa.

Minulla perinteinen englantilainen aamiainen toimitti lounaan virkaa. Tämä sen vuoksi, että kuulun niihin, jotka kiertävät hotelliaamiaisellakin lämpimät ja tuhdit ruoat kaukaa. Syön kyllä joka aamu aamiaisen, mutta se on hyvin raikas ja suomalainen – jogurttia, mysliä, ruisleipää, joskus kaurapuuroa… Ihan joka aamu/päivä tällaista suhteellisen rasvaista englantilaisten suosimaa aamiaista ei pystyisi nauttimaan, mutta silloin tällöin vapaapäivänä se toimii.

”Ateria” koostui Kulinaari juustonakeista, pekonista, pavuista, kananmunasta ja tomaateista. Lasissa on tuoreista appelsiineista puristettua mehua. Paahtoleipä jäi omalta lautaselta puuttumaan, en lähtenyt sitä pyhäpäivänä mistään metsästämään. Lisäksi illalla oli luvassa ähky sushista, joten leivän puuttuminen ei ollut lopulta ollenkaan hullumpi juttu ;)

Pikainen lihasoosi

Tämä ruoka lähenee sellaista, että mietin jo hetken, kehtaako tällaista laittaa ihmisten ihmeteltäväksi.

Tämä ruoka lähenee sellaista, että mietin jo hetken, kehtaako tällaista laittaa ihmisten ihmeteltäväksi. Ehkä tämä on toisaalta hyvä todiste siitä, että tässäkin kodissa on kiireisinä aikoina tarjolla ihan muuta kuin maukkaita, pitkään haudutettuja lihapatoja ;) Lauantaina, urheilun jälkeen ja ennen pikkujouluja, piti täyttää vatsa jollakin tosi tosi nopeasti valmistuvalla ruoalla. Aikaa ei ollut paljon, ja myönnettäköön, että ajatukseni taisivat olla ruoanvalmistuksen sijaan jo illan kuohujuomissa…

Tein tomaattisen lihahöystön pihvinaudan paistisuikaleista, tomaattimurskasta paseeratun tomaatin sijaan ja omana lisänä reseptiin ilmakuivattu kinkku, mikä piti saada käytettyä jääkaapista johonkin ruokaan. Tähän höystöön se upposi suht mukavasti - leikkasin sen suikaleiksi ja paistoin pannulla lihasuikaleiden kanssa. Lisukkeena couscousia, mikä on ylihelppo lisäke, ja toimii melkein ruoan kuin ruoan kanssa.

It­se­näi­syys­päi­väk­si herkkuruokaa

Itsenäisyyspäiväksi on ollut tapana tehdä jotain hieman parempaa herkkuruokaa, kun on koko pitkä päivä aikaa.

Itsenäisyyspäivä ja sen jälkeinen pidennetty viikonloppu on toivottu hengähdystauko arkeen ainakin allekirjoittaneelle. Itsenäisyyspäiväksi on ollut tapana tehdä jotain hieman parempaa herkkuruokaa, kun on koko pitkä päivä aikaa. Tein tässä taannoin mahdottoman herkullista tervaista olutpaistia, mikä on muistaakseni voittanut joskus Maku-lehden reseptikilpailun. Eikä suotta, pata oli aivan ihanaa. Pataruoat ovat siitä aivan älyttömän käteviä, että ripeiden alkuvalmistelujen jälkeen ne valmistuvat lähes itsestään. Kypsennyksen aikana sekoittelin pataa muutaman kerran, mutta muuten ei tarvinnut nähdä vaivaa valmistumisen eteen. Kun pataa valmistaa kerralla ison satsin, voi ainakin seuraavan ja kenties sitä seuraavankin päivän viettää ilman keittiöhommia.

Näin joulun alla meikäläisen himo porkkanalaatikkoon kasvaa. Söin itse tätä pataruokaa porkkanalaatikon kera, mutta perinteinen perunamuusi tai keitetyt perunat toimivat taatusti vähintään yhtä hyvin! Ruoanlaittoa helpottivat entisestään valmiit lihakuutiot, tällä kertaa Atrian pihvinaudan palapaisti.

Rentouttavaa ja herkkujen täyttämää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Ruokaisa munakas

Nyt joulun alla motivaatio ruoanlaittoon lähenee nollaa, kun muut kiireet tuntuvat vievän voiton keittiössä puuhailulta. Eikä ruokabloggaria helpota valon puute, mikä auttaisi saamaan parempia kuvia.

Nyt joulun alla motivaatio ruoanlaittoon lähenee nollaa, kun muut kiireet tuntuvat vievän voiton keittiössä puuhailulta. Eikä ruokabloggaria helpota valon puute, mikä auttaisi saamaan parempia kuvia. Maha olisi silti hyvä täyttää jollakin muulla kuin voileivillä ja jogurtilla, ja sen takia jääkaapistani löytyy oikeastaan aina kananmunia. Niistä saa kiireisimpinäkin hetkinä vaivattomasti hyvää ja täyttävää ruokaa. Viikonlopun jäljiltä jää yleensä yli jos jonkinlaisia pieniä nökkösiä, mitä on sitten hyvä upottaa alkuviikon munakkaaseen. Suosikkini on pinaatti-fetamunakas.

Nälkä pysyy pitkään poissa jo pelkällä munakkaalla ilman lisämausteita, mutta entistä paremmin, kun munakkaaseen lisää jotain lihaa. Tällä kertaa alkuperäisen ohjeen meetvurstin syrjäytti Atrian mustapippurihärkä. Ohjetta ei tarvitse niin orjallisesti noudattaa; leikkele kuin leikkele käy, perunankin voi korvata esimerkiksi keitetyillä kasviksilla…

Lempeän tulista

Itämaiset maut ovat itselleni suhteellisen vieraita, enemmän kallistun mieltymyksissäni Etelä-Euroopan makumaailman puoleen (risotot & pastat = nam).

Itämaiset maut ovat itselleni suhteellisen vieraita, enemmän kallistun mieltymyksissäni Etelä-Euroopan makumaailman puoleen (risotot & pastat = nam). Joskus on kuitenkin tervettä hypätä omalta mukavuusalueelta pois ja kokeilla jotain itselle uutta ja ihmeellistä. Vasta sen jälkeen uskon, pidänkö jostain vai en. Ennakkoluulot siis sikseen ja rohkeasti uusia makuja kohti- kaikki te muutkin kuin minä! Tällä kertaa ruokakokeiluna oli thaimaalainen lihasalaatti, mikä yllätti positiivisesti lempeän tulisella maullaan. Jos minusta ei ihan itämäisen ruoan fania tämän ruoan myötä tullutkaan, niin olen luonut taas vähän parempaa tuttavuutta kyseiseen suuntaan ;) Hiljaa hyvä tulee.

Lihasalaatissa kokeilin lihana Atrian Kulinaari tuotesarjan pihvinaudan sisäpaistiviipaleita. Paistoin ne kevyesti pannulla, maustoin suolalla ja pippurilla. Kokeilun jälkeen suosittelen tuotetta enemmän kääryleruokiin, kuten tähän käärylepata all-in-oneen. Salaattiin valitsisin jonkun herkullisen leikkeleen, tai jos minulla olisi aikaa, valmistaisin siihen paahtopaistia. Salaattiin tuleva kastike on tosi herkullista, toimisi varmasti salaatissa kuin salaatissa, mihin kaivataan tuulahdus Thaimaasta.

Viikonloppuja!

Näytä lisää