Käsi ylös kuinka moni muistaa lapsuudestaan kebakot? minä ainakin! ne olivat herkkua ja hauskaa syötävää tikun päässä.

En oikein keksinyt näille naudanlihapatukoille muutakaan nimeä kuin kebakko, joten mennään niillä. Tämä on eräänlainen versio insinööriystävän herkkuruoasta, jossa nämä kebakot kiepautetaan vielä tortillan sisään jogurtin ja yrttien kera. Itseltä tuo vaihe unohtui, kun edellisestä kerrasta kun näitä on syöty on vierähtänyt tovi. No mutta, eipä unohdus ruoasta huonompaa tehnyt kuitenkaan. Olkoon tämä kevyempi kesäversio tuosta insinöörin herkkuruoasta. 

Kebakot toimivat viime viikolla tervetuliaisruokana apukokille, joka palasi kalareissulta kotiin. Kebakot haihtuivat lautaselta aikamoisella vauhdilla, voisin siis jopa kehaista että taisi apukokille maistua. 

Kebakko (1 of 2).jpg

Kebakkojen lisukkeeksi tein nopean tomaattisalaatin ja valkosipulisen jogurttikastikkeen. Tomaatit ovat ehdottomasti parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta, en saa niistä tarpeekseni lainkaan. En voi uskoa, että inhosin tomaatteja jokunen vuosi takaperin sydämeni pohjasta. Onneksi olen tullut järkiini! ajasta, jolloin en syönyt tomaatteja, olisi tarina jos toinenkin kerrottavana. 

Näin kesällä tomaattien ollessa todella mehukkaita eivät ne tarvitse lisukkeeksi kuin hieman laadukasta oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sitruunahullu puristaa tietenkin vielä pienen lirauksen sitruunamehua koko komeuden päälle. 

Tässä helppo ja nopea kesäruoka, lapsuuden kebakot tuunattuina. Herkullista viikonloppua!