Philips mehulingon voitti aamuvarhaisessa arvonnassa nimimerkki: bikke, olen lähettänyt sinulle sähköpostia! onneksi olkoon!

**

Villasukkien ja pataruokien aika on alkanut. Puut loistavat kauniissa ruskan väreissä mutta taivas on useimmiten tiskiveden harmaa. 

Meillä kotona täyspuinen parketti alkaa viilentymään, nenäpäätä kylmää eivätkä patterit vielä jaksa puhista kunnolla jotta asunnossa olisi normaali lämpötila. 

Mikä avuksi?

Helppoa! villasukat jalkaan ja uuni päälle. Uuni lämmittää asunnon ihanasti ja kun sinne uuniin laittaa vielä herkkuruokaa, saa lämmikettä vatsalle ja sielulle. Hyvä ruoka, lämpöisempi koti ja parempi mieli. 

Moskovanpata.jpg

Eräänä päivänä toimistolla nuuhkin keittiöstä kantautuvia ihania tuoksuja. Itselläni oli juuri kyseisenä päivänä lounaaksi purkki raejuustoa, purkki tonnikalaa ja lainasin työkaverilta avokadon, todellista gourmeeta siis. Kysyin työkaverilta mitä heillä oli padassa tekeytymässä ja hän kertoi minulle moskovanpadasta. Itsehän en ole moisesta herkusta aiemmin kuullutkaan, mutta uunista leijailevat hurmaavat tuoksut saivat minut vakuuttumaan että tämä resepti minun on saatava. Tällä ruoalla hurmaisin myös apukokin!

Sain reseptin ja kaksi päivää myöhemmin meillä olikin jo moskovanpata uunissa. Tuoksu oli jälleen hurmaava ja makuelämys.. no, aivan ihana. Varpaat kipristelivät villasukissa onnesta kun kauhoin höyryävää pataa suuhuni heti kun se oli päässyt uunista ulos. Illalla myös apukokki pääsi maistamaan pataa ja sain häneltä kiitosviestin hyvästä ruoasta kuvan kera. Tie miehen (ja tämän bloggaajan!) sydämeen käy vatsan kautta. 

Tiedän jo muutaman ystävän joka luultavasti ryhtyy padankeittelypuuhiin tämän reseptin ilmestyessä blogiin - te sielunsiskoni (- ja veljeni) jotka rakastatte suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa, tämä resepti on teille!