Viime viikonloppu meni taas enemmän keittiössä kuin missään muualla, nyt jälkeenpäin tuntuu että viikonloppu hujahti nukkuessa, kokatessa ja syödessä. Kaikki sovitut menot liittyivät ruokaan  ja  meillä oli lauantaina ja sunnuntaina ystäviä ja perhettä syömässä. Ei kuulkaas yhtään hullumpi tapa viettää viikonloppua. 

Söimme apukokin kanssa lauantaina myöhäisen aamiaisen, viikon riennot verottivat ja itse nukuin 12 tuntia sikeästi tuhisten molempina öinä. Ihanaa kun viikonloppuna ehtii nukkumaan. Lounaan jälkeen siivoilimme ja tein meille pikaisen lounaan ennen illan herkutteluja. Meillä kun tuppaa välillä insinööriystävän kanssa ruoanlaitto vähän venymään, niin on hyvä hieman tankata etukäteen ettei tule hangryä. 

Lauantaina teimme tosiaan insinöörin kanssa ruokaa. Hänen kanssaan on hauska tehdä ruokaa koska hän on niin kekseliäs keittiössä. Katsokaa vaikka tätä Instagram-kuvaa. Jos ei ole tarvittavia välineitä, insinööri tekee ne itse! näppärää. Minulta puuttui siis tarpeeksi iso höyrystin meidän sämpyläprojektiamme varten. 

Mutta, palaan vielä siihen lounaaseen jonka voimin selvisin hienosti illalliseen saakka (myönnän, että saatoin syödän "pari" suklaakeksiä välissä jotka tein lauantaina päivällä). Kanaa ei meillä kovin usein syödä ja jos syödään, lähinnä basilikakanan muodossa. Tämä oli pitkästä aikaa oikein herkullinen kanaruoka kotikeittiössä.

P1171265.JPG

Rapeat kanapalat ja kaalipohjainen salaatti. Hyvää! kanapalat voi syödä myös jäähtyneinä ja salaattipohja maustuu mielellään jääkaapissa, joten tämän on ruoka jonka voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen tai vaikka lounaaksi töihin. Salaatti on myös ihanan kevyt, se sopii hyvin pikalounaaksi jos illalla on tiedossa tuhdimpaa ruokaa. 

Urakoin myös täällä kovasti että saisin blogiin tunnelmia New Yorkista. Sillä aikaa voitte käydä kurkkaamassa matkalta mukaan tarttuneet ruokainspiraatiot täältä ja täältä.