Minulta toivottiin jokin aika sitten saksalaisen kurkkusalaatin reseptiä. Nyt ehdin vihdoin toteuttamaan lukijan toiveen ja eipä ollut ajoituskaan pöllömpi, kurkkusalaatti sopii nimittäin loistavasti vappunakkien kaveriksi. Jos kaipaat perinteisempää kaveria nakeille, käy kurkkaamassa vanhasta blogistani perunasalaattien reseptit. 

Kovin on ollut salaattipainotteiset ajat blogissa, toivottavasti ruudun takana on muitakin salaatteihin hurahtaneita. Tuntuu, että tämä (hitaasti) alkanut kevät oikein vaatii seurakseen vihreitä, rouskuvia salaatteja kaikissa eri muodoissaan. 

saksalainen kurkkusalaatti.jpg

Salaatti ei ehkä ole se autenttisin saksalainen kurkkusalaatti, vaan fuusiosalaatti saksan mummin (eli Oman) kuuluisasta kurkkusalaatista. Sitä toivon aina kun lähden Saksaan kylään. Parasta ja tärkeää tässäkin reseptissä on se, että kastiketta on tarpeeksi, jotta sen voi hörppiä kulhosta kun kaikki kurkut on jo syöty. Perinteitä on hyvä vaalia. 

Käy kurkkaamassa aiemmin viime viikolla postatut vapun salaattivinkit ja muista osallistua oikeassa sivupalkissa olevaan kyselyyn. Vastaamiseen ei montaa minuuttia mene ja kaikkien vastaajien kesken arvotaan VEGE!- keittokirja.