Kaupallinen kampanja / yhteistyössä Sydänliitto

Ravintolapäivä Sydänravintola (11 of 17).jpg

Apua! en tiedä miten kuvailisin kaikkia niitä fiiliksiä mitä tulee mieleen, kun muistelen parin viikon takaista Ravintolapäivää Sydänravintolassa. Ehkä yllä oleva kuva kertoo? 

Aluksi, kun projekti alkoi, olin ihan vähän kauhuissani. Mihin sitä on taas menty lupautumaan? innostus kuitenkin kasvoi ja kasvoi kun päivää suunniteltiin, reseptejä tuumattiin ja saatiin lisätietoa mitä kaikkea siellä meidän ravintolassa tulee tapahtumaan. 

Heräsin Ravintolapäivän aamuna ihme kyllä täynnä energiaa, vaikka edellispäivänä marinoinnissa, silppuamisessa, nyppimisessä ja muuten vaan kokkaamisessa meni 11 tuntia. Jännitti kyllä niin, ettei ruoka meinannut maistua aamulla ja aamukahviakin piti pakottaa alas kurkusta. Niin, sellaista ei muuten usein tapahtu minulle. 

Hurautin Kaivopuiston Kompassiaukiolle ja siitä se sitten lähti.. ensin kasattiin telttaa ja ravintolaa. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja aika riensi eteenpäin. Innokkaimmat asiakkaat pörräsivät ravintolan kulmilla jo tuntia ennen avaamista. Sitten somistettiin ravintolan edusta, laitettiin grilli tulille, sovittiin myyntipaikat ja se oli menoa! huh. Ensimmäinen 45 minuuttia meni niin vauhdilla, korvissa soi vaan Antin ja Mikan toistelemana "kanaa, kanaa, kanaa". Onneksi minulla oli erinomainen grillimestari, joka hoiti grillaamisen kun valmistelin annoksia asiakkaille. 

Ravintolapäivä Sydänravintola (9 of 17).jpg

Meillä oli kokonaisuudessaan mielestäni tosi huikea menu!

White Trash Disease-blogin Natalla oli tarjolla aasialaista nuudelisalaattia, jonka joku asiakas kehuikin olevan Ravintolapäivän paras annos. Ei ihme, pääsin maistamaan annosta ja se oli todella hyvää! Perinneruokaa Prkl-poikien vietteleviä mustikkakuppeja söin jo alkupalaksi ennen ravintolan avaamista. Kaunis ja herkullinen jälkiruoka, reseptistä päätellen myös sellainen, jonka tällainen poropeukalo jälkkärihommissa saisi aikaiseksi. Sen lisäksi, että muut ravintoloitsijat ovat erinomaisia kokkeja, ovat he myös niin huikeita tyyppejä, että on aivan mieletöntä että pääsin heidän kanssaan tätä projektia toteuttamaan. Ravintolapäivässä ja sen jälkeen hymyilytti niin, että poskia kiristi. Niin ihanaa!Ravintolapäivä Sydänravintola (15 of 17).jpg

Niin ja aurinko paistoi, muutamaa pientä sadekuuroa lukuunottamatta. Mutta me emme olleet sokerista, eikä asiakkaatkaan. Välillä oli ruuhkien välissä hengähdystaukoja jolloin ehdin hotkaisemaan annoksen Natan ruokaa suuhun ja juomaan melkein kokonaisen kupin kahvia. Pääsin puhumaan myös toista äidinkieltäni saksaa päivän aikana, taisin hämmentää asiakkaani täysin kun vaihdoin lennosta englannista saksankieleen. 

Ravintolapäivä Sydänravintola (16 of 17).jpg

Ravintolapäivä Sydänravintola (17 of 17).jpg

Oli myös ihanaa kun ravintolassa kävi piipahtamassa ja herkuttelemassa molemmat kummityttöni perheineen, apukokki tietenkin sekä tätini perheineen. Alla olevasta videosta voitte bongata serkkuni syömästä kanavartaita! Lisäksi paikalle saapui muutamia entisiä koulukavereitani vuosien takaa, joita en ollut nähnyt yli kymmeneen vuoteen. Kyllä sosiaalinen media vaan on hauska juttu. Kiva kun kävitte!

Ravintolapäivä Sydänravintola (8 of 17).jpg

Ravintolapäivä Sydänravintola (12 of 17).jpg

Eikä tässä (tietenkään) vielä kaikki! meillä oli myös livemusiikkia eli oma trubaduuri. 

Ravintolapäivä Sydänravintola (10 of 17).jpg

Yllä olevista kuvista iso kiitos Juhanille. Enpä olisi ehtinyt ottamaan kuvia itse päivän aikana, mutta sain onneksi napsaistua muutaman annoskuvan ennen ravintolan avaamista kanavartaista. 

Jospa nyt malttaisin palata ruokaan.. eli niihin kanavartaisiin. 

Jogurttikana (1 of 3).jpg

Jogurttikana (3 of 3).jpg

Annokseni koostui jogurttimarinoiduista kanavartaista, ohrahelmilisukkeesta sekä valkosipulisesta jogurttikastikkeesta. Ohrahelmilisuke maustettiin sitruunamehulla, punasipulilla ja tuoreilla yrteillä, joita saimme Järvikylältä käyttöön reseptejä varten. Yrttejä kannattaa käyttää tässä(kin) reseptissä aina huolettomasti, oma mottoni yrttien suhteen on "enempi, parempi". Kanavartaista tulee ihanan pehmeän makuisia kun ne marinoi jogurtissa, mikä lie jogurtin salaisuus. Sitten vaan vartaat grilliin, vähän öljyä päälle ja menoksi. 

Resepti löytyy alta. Ja tässä vielä kaiken kansan huvitukseksi video Sydänravintolan meiningistä 16.5.2015: 

 

 

Kaikki Sydänravintolan tuotot menivät hyväntekeväisyyteen. Kohteet, joita tuimme olivat Punainen, joka edistää naisten sydämen ja keuhkojen terveyttä ja ennaltaehkäistä sairastumista sekä Sydänlasten kuntoutus ja vertaistoiminnan tukeminen

Syda݈nmerkki_originaali_CMYK (1).jpg