Tämä postaus tulee hieman jälkijunassa, mutta halusin ehdottomasti jakaa nämä reseptit ja workshopin kanssanne. Eli kyse on maaliskuun lopulla järjestetystä STREAT Helsinki-tapahtumasta. Ruokafestivaalien lisäksi festareilla järjestettiin workshops-osuus, jolloin kuka tahansa saattoi ilmoittautua kuuntelemaan erilaisia workshopeja Teurastamon Kellohallissa 16-22.3.2015. 

STREAT Helsinki workshops-9.jpg

Kellohallin Flavor Studiolla järjestettiin STREAT Helsinki-tapahtuman aikana myös kokkauskursseja. 

Turkin valtion matkailutoimisto kutsui minut kokkaamaan munakoisoa turkkilaisen tv- ja huippukokin Arda Turkmenin johdolla. Arda on kuulemma kuin Turkin Tomi Björck. Eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä, että lähdenkö kokkailemaan. Lähdin! 

STREAT Helsinki workshops-3.jpg

STREAT Helsinki workshops-8.jpg

Pöydällä pyöri mausteita, sitruunaa, värikkäitä kuppeja sekä ihana ruttuisia munakoisoja. 

STREAT Helsinki workshops-2.jpg

Innostuin workshopista niin valtavasti, että vain muutamaa päivää myöhemmin tein kotona turkkilaisia kanavartaita ja munakoisosalaattia, jonka opin tekemään workshopissa. Reseptit tämän postauksen alla, toivottavasti tekin innostutte munakoisoruoista.

STREAT Helsinki workshops-4.jpg

STREAT Helsinki workshops-5.jpg

Kokkaaminen on tiimityötä. 

STREAT Helsinki workshops-6.jpg

Teimme workshopissa kylmää tomaatti-munakoisosalaattia sekä lämmintä munakoisopyreetä ja cajunlohta. Todella hyviä kaikki! Ihastuin myös cajunloheen ja sitäkin on jo tehty meillä kotona. Se on niin simppeli tehdä: cajunmaustetta lautaselle, kierittele lohifilee mausteseoksessa ja paista pannulla runsaassa voissa. Tadaa!

STREAT Helsinki workshops-10.jpg

Munakoisosta ei ehkä saa tehtyä niitä kauneimpia ruokia, mutta jos tietää mitä tekee, saa siitä aikaiseksi todella herkullisia juttuja. Eli, vaikka väittäisit ettet ole munakoison ystävä, anna sille vielä yksi mahdollisuus. Jookos?

STREAT Helsinki workshops-11.jpg

Workshop oli todella hauska kokemus. Flavor studiolla oli hyvä meininki ja Arda vaikutti oikein mukavalta, yksi onnekas osallistuja pääsi myös hänen parikseen kokkaamaan! oli todella mukava parintuntinen tutustuessa uusiin ihmisiin ja kokatessa heidän kanssaan. Tiimini oli oikein ymmärtäväinen myös kuvauksen suhteen ja sain rauhassa räpsiä kuvia tilaisuudesta ja kokkaamisen välivaiheista. Paikalla hääri myös Ardan oma kuvausryhmä, jonka kuvaajat seurasivat ruoanlaittoa herkeämättä. Tulikohan meistä julkkiksia Turkissa?

Lämmin kiitos Turkin valtion matkailutoimistolle että sain kutsun tähän ikimuistoiseen tapahtumaan ja kiitos kivoille tiimiläisille, joiden kanssa touhutessa aika lensi siivillä. Ja hei, aika upeita annoksia saatiin aikaiseksi!

Postaukseen on liitetty nyt Ardanin workshopissa opittu munakoisosalaatti (jouduin tekemään sen ulkomuistista ja workshopin kuvien perusteella, hih) sekä googlettamalla löytynyt turkkilaishenkinen kanavarrasresepti.