Kaupallinen kampanja / yhteistyössä Sub, MTV

Top Chef kaksintaistelu.jpg

Top Chef kulisseissa.jpg

Olen odottanut tämän postauksen kirjoittamista jo kauan, helmikuusta saakka. Samaan aikaan en tiedä mistä aloittaisin kirjoittamisen ja miten saan kaikki nämä fiilikset kirjoitettua tänne siten, että ne välittyvät teillekin. 

Olen nimittäin aivan mielettömän innoissani!

Aloitetaan vaikka alusta. Eräästä helmikuisesta iltapäivästä kun haahuilin Kampin Tiger-myymälässä etsimässä jotain (en enää muista mitä) ja sain puhelimeeni soittopyynnön. Soitin heti takaisin ja kävi ilmi että tuottajani A-lehdiltä halusi tiedustella, kiinnostaisiko minua yhteistyökampanja Top Chef Suomi-ohjelman kanssa. Ai että kiinnostaisiko? eipä ollut vaikea päätös! MUKANA!!

Olen suuri Top Chef-fani. Kuulun pieneen, vantaalaiseen Top Chef-fanikerhoon, joka on kokoontunut yleensä katsomaan Top Chef Suomi tai USA-kausien finaalijaksoja kotiini, jolloin olen kokannut kahdelle muulle fanille ja olemme katsoneet finaalijaksot yhdessä. Muut jaksot katsotaan tiiviisti puhelin kädessä ja whatsup laulaa kun kommentoimme jaksoja (tai ihania tuomareita kuten Top Chef USA:n Tom Colicchiota, köh köh...). Tapanamme on myös muistuttaa toisiamme keskiviikkoisin, että hei nyt se TC ilta on taas, mitäs aiot syödä? Yritämme aina lisätä pientä luksusta keskiviikkoiloihin ruoan merkeissä Top Chefin lisäksi. Ihana, jo vuosia kestänyt, perinne. Olen myös onnellinen, kahden Top Chef-keittokirjan omistaja. 

Tällä kaudella aikaisempien Top Chef Suomi-kausien parhaat saavat vastaansa Suomen kiinnostavimmat kokit ja kokit ottavat mittaa kokkaustaidoistaan kahdessa 30 minuutin pikahaasteessa sekä yhdessä tuomarien määrittelemässä haastetehtävässä. Jokaisen jakson lopussa julistetaan jakson voittaja, joka siirtyy jatkoon taistelemaan Top Chefin tittelistä. Miten jännittävää!

Jaksot tulevat Subilta keskiviikkoisin klo 21, eli nyt on todella hyvä syy olla ruudun ääressä keskiviikkoiltaisin. Jos jakso jää näkemättä (kuten minulla kävi työmatkan takia viime viikolla), sen voi katsoa jälkikäteen Katsomosta

Minulle tarjoutui yhteistyön puitteissa mahdollisuus päästä seuraamaan Suomen Top Chefin uusimman kauden kuvauksia. Jaksokseni valikoitui kauden 5. jakso, joka esitettiin eilen, 8.4., Subilla. Jaksossa toisiaan vastaan kokkasivat (ihana) Teemu Laurell ja (ihana) Erik Mansikka.

Teemu on mm. Top Chefistä tuttu 2. tuotantokauden voittaja, joka häärää nykyisin raumalaisen ravintola Goton keittiömestarina. Erik on vuoden turkulainen vuosimallia 2015 ja hänet on myös valittu vuoden kokiksi ja voittanut Hell's Kitchen kokkikisan vuonna 2013. Erikin löytää turkulaisen ravintola Kaskiksen keittiöstä. Aikamoiset meriitit siis kilpailijoilla! 

Olipa aikamoinen kokemus päästä seuraamaan kuvauksia! en olisi villeimmissä haaveissanikaan uskonut että tällainen tilaisuus voisi osua kohdalle ja yritin kuvauksissa nähdä, kuulla ja kokea kaiken

Top Chef Suomi kulisseissa.jpg

Top Chef Suomi.jpg

Kulisseissa tapahtuu kaikenlaista. Tuossa kulmassa minäkin seisoin tuijottamassa herkeämättä kokkien tekemisiä ja kuvausryhmän touhuja. 

P2132202.jpg

Top Chef SUOMI (2).jpg

Hilluin kameroiden takana niiden kuvatessa ja yritin huomaamattomasti kuvata. Kun kamerat sammutettiin, pääsin kurkkimaan Top Chef-keittiöihin, se vasta hauskaa olikin. Nuuskin kaikki paikat uteliaana läpi. Ja olihan se jännittävää päästä seuraamaan kahden huippukokin työskentelyä lähietäisyydeltä, etenkin näin kilpailutilanteessa. Tunnelma kuvauksissa oli rento ja kokit vitsailivatkin keskenään läpi kuvauksien, lähinnä jääkiekosta. Pientä (köh köh) kilpailuhenkisyyttä oli havaittavissa kummassakin..

Behind the scenes TC Suomi.jpg

Kokkaus on myös vauhdikas laji, Teemun puolella studion lattialle päätyi kaikenlaista kokkauksen lomassa. Hih. 

P2132236.jpg

Pitihän sitä käydä nuuskimassa kaikki välineetkin, yllä olevassa kuvassa Top Chef-keittiön välineistöä. Ylhäällä oikealla on omastakin keittiöstä löytyvä vihannessorvi, jee! ei se siis mikään turhake ole, jos TC-keittiöstäkin löytyy sellainen...ja Teemu käytti sitä myös jakson aikana. 

P2132219.jpg

P2132204.jpg

Kilpailijoilla oli hymyt herkässä kuvauksien ajan. 

P2132207.jpg

P2132216.jpg

Tik tak. Kello tikitti armottomasti. Huh, kyllä tuon kellon seuraaminen studiossa vaan saa sykkeen nousemaan vaikka en itse ollutkaan kokkaamassa. 

P2132252.jpg

Top Chef Suomi Teemu Laurell.jpg

P2132248.jpg

P2132249.jpg

Itse en kyllä saisi kokattua mitään jos tuollaiset jättikamerat olisivat koko ajan seuraamassa. Mutta nämä alansa ammattilaiset kokkasivat tyynesti ja tyylikäästi läpi kahden puolen tunnin haasteen. Hyvä Erik ja Teemu!

Kävin kulisseissa seuraamassa kun kokit suorittivat kaksi 30 minuutin haastetehtävää. Tarkoitus on että molemmat kokkaavat toisen kokin ennalta päätetyistä raaka-aineista. Jos et eilen katsonut kumpi voitti, käy kurkkaamassa voittaja Katsomosta. Olipa jännittävä ilta, en ollut itsekään nähnyt jakson toista osaa lainkaan ja jännitin, että mitä ihmettä Teemu ja Erik kokkaavat ja kuka voittaa...!

P2132201.jpg

P2132206.jpg

Pääsin itsekin osallistumaan haastetehtävään, en tosin paikan päällä vaan kotikeittiössä.

Sain tehtäväksi kokata Teemun eilisessä jaksossa valitseman haasteannoksen.. lapskoussin! ai minkä? no sitä minäkin mietin.

Tässä Teemun upea annos..

Kuvakaappaus ohjelmasta: Top Chef Suomi: Kaksintaistelu, jakso 5 / Valokuvaaja: Valtteri Kantanen

Ja oma tekeleeni:

lapskoussi.jpg

Että silleen! annoksista huomaa kyllä kumpi on se ammattikokki, hah. 

Pysykäähän kuulolla, ensi viikolla paljastan teille kuinka selvisin haastetehtävästä kotioloissa ja miltä se lapskoussi oikein maistuu. 

Odotellessa kannattaa käydä lukaisemassa Natan postaukset Top Chef Suomen kuvauksista ja kurkkaamaan mitä herkkua hän pääsi kokkaamaan yhteistyön merkeissä.