Kaupallinen kampanja / yhteistyössä Sub, MTV

Viime viikolla hihkuin täällä blogissa, kun sain aiemmin tänä vuonna mahdollisuuden päästä seuraamaan Top Chef Suomen uusimman kauden kuvauksia.

Ohjelma tulee Subilta keskiviikkoisin klo 21, kannattaa olla kanavalla tuolloin, kaikki jaksot ovat tähän mennessä olleet kutkuttavan jännittäviä! 

Top Chef kulisseissa.jpg

Tällä kaudella ohjelman etenee siten, että aluksi kokkiparit kilpailevat toisiaan vastaan kahdessa 30 minuutin pikahaasteessa ja yhdessä tuomarien päättämässä haasteessa. Jokaisen jakson päätteeksi valitaan jakson voittaja, joka siirtyy jatkoo kilpailemaan Top Chefin tittelistä. Jos et ole nähnyt aiempia jaksoja, voit käydä katsomassa ne Katsomosta. Sieltä selviää myös, että kuka voitti jakson, jota olin itse katsomassa. 

Kisaa tuomaroi tänä vuonna kolmen tuomarin tiimi, Pipa Hurmerinta, Mikko Takala ja Helena Puolakka. Lisäksi jokaisessa jaksossa on vieraileva tuomari, joka vaihtuu viikoittain. 

Top Chef Suomi kaksintaistelu 2015.jpg

Olin seuraamassa kauden 5. jakson kuvauksia, jolloin kisakeittiöissä häärivät Teemu Laurell ja Erik Mansikka. Ihanat, hauskat ja hulvattomat kokit. Naurua ja vitsailua ei kuvauspäivästä puuttunut. Olin studiolla kahden ensimmäisen, 30 minuutin haasteen, ajan ja kuten viime viikolla kerroin, sain kuvauksista mukaan oman haastetehtävän!

Oooops. Oli aika jännittävää saada kotitehtävä mukaan ja kokata jotain mitä ei ole koskaan maistanut tai edes tiennyt kyseisen ruokalajin olemassaolosta. 

Olin jo kuvauksissa hieman häkeltynyt, kun Teemu paljasti Erikille oman haasteannoksensa. Siis mikä ihmeen lapskoussi? Teemu selvensi kuvauksissa (ja ohjelmassa) että kyseessä on raumalainen perinneruoka, joka yleensä tehdään lihasta. Ja näin tosiaan on, löysin internetin syövereistä Kokki Kolmosen lapskoussi-reseptin lihalla kun googlettelin ruokaa ennen sen valmistamista. 

Ohjelmassa lapskoussi tehtiin kalasta, tarkemmin turskasta ja noudatin haasteessani mahdollisimman tarkasti Teemun ainesosaluetteloa. Ulkonäöllisesti omalla lapskousillani ja Teemun lapskoussilla ei ole kyllä juuri mitään tekemistä keskenään. Katsokaa vaikka: 

Lapskoussi_kuvakaappaus.png

Kuvakaappaus ohjelmasta: Top Chef Suomi: Kaksintaistelu, jakso 5 / Valokuvaaja: Valtteri Kantanen

lapskoussi turskasta.jpg

Olisittepa nähneet apukokin ilmeen kun toin annoksen hänen eteensä! hän varmaan kuvitteli saavansa jotain Top Chef-ohjelman tasoisia annoksia. Ehei, minä menin perinteisellä tyylillä tällä kertaa. Sen verran googlettelin haasteruokaa etukäteen, että minulle kävi heti alkumetreillä selväksi, että mikään kovin kaunis ruoka lapskoussi ei ole (vaikka Teemu tekikin todella kauniin annoksen!). Onneksi se korvaa aika ronskin ulkonäkönsä maullaan, joka on pehmeä, voin makuinen.. perunamuusimainen. 

Aluksi tuntui hieman hassulta soseuttaa kaikki annoksen elementit ja sitten vielä sekoittaa ne keskenään, tein kuitenkin kuten kaikissa näkemissäni ohjeissa opastettiin ja lopputulos oli ylläoleva annos, jopa sillä syvennyksellä, jonne nokare voita tipautetaan. Selväähän on, että ruoka, johon tulee näinkin mukavasti voita ei voi olla kovin pahaa. Eikä lapskoussi tosiaan pahaa ole. Se ei ehkä voittaisi ruokien missikisoja, mutta maku oli oikein hyvä. 

Lapskoussi tarjoillaan lukemani mukaan yleensä suolakurkkujen ja etikkapunajuurten kanssa. Niitä ei minulta tähän hätään löytynyt, mutta uskon että yhdistelmä on varsin muikea. Kokeilkaa te, jos tätä innotutte tekemään. 

Oloni on hieman haikea, tämä postaus päättää yhteistyökampanjani Top Chef Suomen ja Subin kanssa, yksi ruokaohjelma- ja kokkifanin unelma on todella toteutunut ja tämä kokemus jää varmasti tämän vuoden kohokohtien joukkoon.