tonnikalaleipä (1 of 1).jpg

Jääkiekon mm-kisat ovat parhaillaan käynnissä ja niitä jännittäessä meneekin ilta jos toinen. Kuten monessa muussakin asiassa, ovat eväät tärkeä osa nautintoa. Nämä leipäset syntyivät hetken mielijohteesta, kun pohdin meille nopeaa välipalaa viime lauantain kisastudioon. Nämä leivät sopisivat hyvin myös piknikevääksi, koska ne voi hyvin kasata vasta piknikkohteessa. Pakkaat vain kaikki komponentit mukaan ja tarjoilet tuhdit ja yllättävänkin täyttävät leivät. Ulkoilmassa kaikki maistuu paremmalta. 

Apukokin karjuessa ja hytkyessä olohuoneessa, minä touhusin nämä nopeat leipäset valmiiksi keittiössä. Meinasi hieman veitsi täristä kädessä kun säikähdin apukokin ääniä olohuoneessa, oli muuten jännittävä peli! 

En muuten juurikaan seuraa urheilua, vaikka minun varmaankin pitäisi kunnioittaa saksalaisia sukujuuriani ja seurata jalkapalloa kuten isäni ja vaarini tekevät, mutta en ole oikein koskaan ymmärtänyt kyseisen lajin päälle. Lauma miehiä juoksentelee pitkin nurmikkoa. Jääkiekossa sentään sattuu ja tapahtuu. 

Onneksi leivät oli helppo tehdä, edellisessä postauksessa ollut basilikakastike pääsi kiertoon näissä leivissä. Nopea leivän paahto pannulla (tai paahtimessa, miten vaan tykkää) ja tonnikala, basilikakastike ja jogurtti sekaisin, kananmunat siivuiksi ja siinäpä se. Ehdin hyvin vielä ensimmäisen erän aikana jännittämään apukin rinnalle olohuoneen sohvalle. 

Katsotaanko teillä mm-kisoja? mikä on sinun mielestäsi paras kisaeväs?