Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Aloitan tämänkin uuden viikon reseptillä, jonka testasin uusimmasta keittokirjastani. Nyt tuntuu että uusia keittokirjoja tulee joka viikko, mikä on aivan mahtavaa. Huikea määrä inspiraatiota kotikokille.Viime viikolla esittelin Mari Moilasen ihanan Sitä parempi soppa-kirjan. 

Viime viikon torstaina olin Otavan kirjakaupassa Uudenmaankadulla Maku-lehden päätoimittajan, Satu Koiviston, esikoiskeittokirjan julkkareissa. Kiitos Sadulle vielä kutsusta ja onnea keittokirjasta!

Gastronaatti on Sadun ja hänen miehensä Isyyspakkaus-blogia kirjoittavan Tommin  esikoiskeittokirja. Kirjan kansi on jo niin houkutteleva, että kirjan sisuksiin haluaa sukeltaa heti kun sen saa ensimmäisen kerran käsiinsä. Niin minä teinkin, julkkareiden jälkeen kotimatkalla bussissa ryhdyin heti lukemaan kirjaa ja merkitsemään itselle mieluisimmat reseptit korvamerkillä. 

Kirja on niin paljon muutakin kuin vain reseptejä, kirjan avulla pääsen sukeltamaan Sadun lapsuuteen maalla ja opit tuntemaan kirjan kirjoittajan. Minusta se oli lukijana ihanaa, henkilökohtainen ote teki resepteistä vielä houkuttelevampia. Tommin ottamat upeat kuvat kruunaavat kokonaisuuden. 

Rakastuin kirjaan ensisilmäyksellä.

Kerroin Sadulle jo kirjan signeerausjonossa että ensimmäisenä testiin menisi tomaattipasta. Näin myös kävi. Mutta tässä postauksessa kerron teille kuitenkin paahdetuista tomaateista ja tomaattihummuksesta, jota tein viikonloppuna kotibrunssillemme. 

paahdetut tomaatit.JPG

Tomaattien paahtamiseen tarvitaan lähinnä aikaa, mikä sekään ei ole ongelma, koska ne voi jättää yöksi uuniin paahtumaan. Tällöin tomaatit ovat valmiita aamulla, juuri sopivasti brunssia varten. 

Hummus on helppo tehdä ja meillä se maistui parhaiten viikonlopun brunssilla, onneksi sitä tulee reseptistä reilusti joten sitä saa jemmattua jääkaappiin seuraavillekin päiville. Hummus on ihanaa rapean maalaisleivän päällä tai vaikka ihan sellaisenaan. Myös ruisleipä ja hummus sopivat hyvin yhteen. 

Koska apukokilla on pähkinäallergia korvasin alkuperäisen reseptin cashew-pähkinät auringonkukansiemenillä ja tavallisen oliiviöljyn sijaan käytin sitruunaista oliiviöljyä koska se oli ainoa oliiviöljy jota meillä oli. 

Suosittelen lämpimästi etsimään käsiin Gastronaatin, kirja on koottu raaka-aineittain ja sieltä löytyy kotikokille maanläheisesti toteutettuja reseptejä mm. tomaatista, sitruunasta ja kesäkurpitsasta. Kirja on myös erinomainen joululahjaidea (juu, kyllä, joulu lähestyy!). 

Onko siellä ruudun takana Gastronaattiin jo tutustuneita, mikä on sinun suosikkireseptisi kirjasta tai mitä reseptiä olet suunnitellut kokeilevasi?

Kirja saatu kustantajalta