Syksy! jos ei ole syksyn ystävä, kannattaa hypätä jaaritteluideni ohi ja mennä suoraan reseptiä kohti. Haluan nimittäin sanoa pari sanaa syksystä ja siitä onnesta jota koen, että se on jälleen täällä. 

Ei sillä, ei kesässä toki mitään vikaa ole! 

Mutta syksy.. sitä jotenkin odottaa kesän jälkeen. Syksy on uusien alkujen aikaa, ainakin minulle. Syksyllä on usein alkanut jokin uusi, koulu, uudet työt, silloin pääsee ihan eri tavalla kiinni arkeen (rakastan arkea!) kun kesäaurinko ei enää houkuttele hulluttelemaan aamusta iltaan, vaan malttaa välillä olla keittiössä pidempään, siivoilla kotia, järjestää kesähepeneet varastoon, istua sohvalla viltin alla lukemassa, suunnitella joululahjoja..

Syysruoka on aivan oma lukunsa myös. Pataruoat, juurekset, pitkään haudutetut lihat, kastikkeet, tuhdit maut, punaviini, suklaa, juustot.. ai että, olen niin valmis sukeltamaan syksyyn myös keittiössä.

punajuuripaistos.jpg

Ensimmäinen hyppy syysruokiin tehtiin tällä viikolla. Yhdistin ihanat, kauniit, terveelliset punajuuret ja yhden suosikkimakkaralajimme, siskonmakkarat. Eipä siihen paljon muuta tarvittu, kuin jonkin verran kärsivällisyyttä että malttoi pitää ruoan tarpeeksi kauan uunissa, timjamia, kermaa, valkosipulia ja tämän vuoden ensimmäinen syysruoka oli valmis. 

Mitä syksy teille merkitsee? onko teillä syysruokia joiden tekemistä olette odottaneet koko kesän?