Olen suuri teemailtojen (ja naamiaisten!) ystävä, teemaillat ovat yksi hauskimmista tavoista viettää iltaa ystävien tai perheen kesken! mikä on sinusta hauskin teema illallisille?

Minusta on ihanaa kokkailla ystävien kanssa ja kehitellä erilaisia teemailtoja. Viime kesänä saimme idean ystävien kanssa, että järjestämme elokuun viimeisenä viikonloppuna äyriäisillan. Meistä neljästä kolme rakastaa äyriäisiä, yksi ruokailijoista, joka ei niistä niin välitä, sai illalliseksi pihvin.

Teimme kuitenkin niin maukkaita meren herkkuja, että pihvinsyöjäkin maisteli mielellään katkarapuja, vihersimpukan kastiketta ja mätikuppeja.

Äyriäisillallinen on helppo järjestää, koska suurin osa ruokalajeista ei vaadi pitkiä valmisteluaikoja vaan ruoat tehdään vähän ennen ruokailua valmiiksi ja syödään heti. Oli kivaa kun sai vaihteeksi minimoida kokkausajan ja viihtyä välillä keittiön ulkopuolellakin. Ruokapöydässäkin istuttiin tällä kertaa pidempään kuin yleensä, katkarapujen kuoriminen ei ole kovin nopeaa hommaa ja kun kerrankin söi maltillista tahtia, niin tuntui että sai maisteltua enemmän herkkuja.

Herkullisen ruoan lisäksi, illan kruunasi Siivouspäivästä löydetyt seurapelit, joita pelasimme ruokaa sulatellessa. Jälkiruoaksi syötiin mm. Fiskarsista ostettua tummaa suklaata, joka oli maustettu merisuolalla ja lakritsilla. Pyöräytin myös nopean kaura-omenapaistoksen vielä myöhemmin illalla. Ruokajuomana toimi jääkylmä valkoviini, mutta alkudrinkkeinä juotiin tietenkin kuplivaa.

Seuraavaksi viihdytän teitä illan kuvasaldolla ja resepteillä. Pakko sanoa, että illan yllättäjäksi nousi Tomi Björckin reseptillä tehdyt vihersimpukat. Enpä olisi uskonut että saisin niihin samaa fiilistä kuin Farangissa.

IMG_2880.JPG

IMG_2896.JPG

IMG_2908.JPG

IMG_2910.JPG

IMG_2917.JPG

Äyriäisten lisukkeena meillä oli tuoretta patonkia, vihreää salaattia ja hieman tuunattua ananassalsaa. Katkarapujen kanssa tarjottiin sitruuna-aiolia joka oli tehty Hellmansin majoneesipohjaan. Lisäksi pöydässä oli myös tuttuja rakuuna-konjakkietanoita ja marinoituja jättiravunpyrstöjä. Niin, ja se pihvi.