Olen malttamattomana odottanut, että pääsen jakamaan teille täyden kympin illalliskokemuksemme ravintola Lusikassa

Voitin Instagram-kilpailussa EatHelsinki 2015-kirjan, jonka kansion sisällä esitellään 12 eri helsinkiläisravintolaa. Kirjan juju on se, että kirjaa näyttämällä saat listatuista ravintoloista pääruoan ilmaiseksi. Ilokseni kirjassa oli suosikkiravintoloitani (kuten HOKU) ja monia uusia tuttavuuksia, kuten tässä postauksessa hehkutettu ravintola Lusikka. 

Eat Helsinki 2015.jpg

Ravintola Lusikkaan olemme yrittäneet apuokin kanssa päästä jo yli vuoden. Olin alunperin varannut meille pöydän Lusikasta vuosi sitten helmikuussa, kun olimme menossa juhlistamaan apukokin syntymäpäivää viikonloppumatkalle Helsinkiin (kyllä, tuohon 14 kilometrin päähän). Emme, monesta eri syystä, päässeet tuolloin lunastamaan pöytävaraustamme ja asia jäi kaivelemaan minua. Kun sain EatHelsinki-kirjan käteeni, päätin että ensimmäisenä menisimme testaamaan Lusikan, jotta pitkä odotus olisi vihdoin ohi. 

Ravintola Lusikka lupaa nettisivuillaan maistuvaa ruokaa ja rentoa meininkiä. Eivät muuten huijaa, kummassakaan asiassa. 

Lusikka on pienenpieni ravintola Lapinlahdenkadulla Kampissa, jossa pöytiä ei montaa ole ja meidän ollessa syömässä oli ravintola myös täysi. 

Alkuun meiltä tultiin kyselemään aperitiivitoiveita ja tarjoilijamme suosituksesta otimme ginipohjaiset drinkit. Itselleni tilasin Gimletin ja jäin pohtimaan sitä juodessani, että miten olen ehtinyt 31-vuotiaaksi enkä ole moista herkkua ennen juonut? olen jäänyt paljosta paitsi. Ravintolan ginivalikoima on laaja ja siitäkin syystä tiedän että insinööriystävä tykkäisi paikasta myös. Vink vink!

Otimme apukokin kanssa molemmat kolmen ruokalajin menun ja päädyimme syömään täsmälleen samat menut, mikä on todella harvinaista. 

Alkupalaksi oli Härkä & Dijon-sinappiannos, jossa oli härkäpastramia, saksanpähkinää ja dijon-kreemiä. 

ravintola Lusikka alkupala.jpg

Niin ja retiisejä! rakastan retiisejä. Annos oli suussasulava. Kehuimme sitä apukokin kanssa toisillemme kilpaa. 

Pääruoaksi halusimme molemmat nieriää ja äyriäisiä. Apuokin valinta yllätti, koska hän ei ole mikään suuri äyriäisfani, mutta annoksen syötyään hän totesi että olipa todella hyvää. Niin minustakin. Kala oli täydellisesti kypsennetty, kasvikset rapeita, annoksessa ollut punaviini-kalakastike oli niin hyvää, että pyysin tarjoilijalta erikseen lusikan, jotta sain syötyä liemen meidän molempien lautasilta

nieriää ja äyriäisiä.jpg

Ihmettelimme apukokin kanssa nieriän vaaleaa väriä, olemme tottuneet siihen että nieriä on hennon vaaleanpunainen. Ystävällinen tarjoilija kävi kyselemässä asiasta kokilta, joka osasi kertoa että talvisin urosnieriät ovat vielä vaaleampia kuin yleensä.

Jälkiruoka oli molemmille heti tilatessamme aika helppo valinta. Sana sorbetti menulla huutaa minua (ja apukokkia) aina niin kovaa, että se usein hukuttaa alleen muiden jälkiruokien huhuilut. 

Otimme ruoan kanssa sille suunnitellun viinimenun (27 euroa / kolme viiniä), jossa maistelimme itselle tuntemattomia mutta maukkaita viinejä. Itse yllätyin että pidin jälkiruokaviinistä, joka on usein minulle viinimenujen vaikein osuus. 

Iso kiitos ravintola Lusikan henkilökunnalle kun teitte vierailustamme niin antoisan, ehdottomasti täyden kympin ravintola ja tulemme varmasti uudelleen. 

Ravintola Lusikka

Lapinlahdenkatu 9, 00180 Helsinki

Pöytävarauksen teko suositeltavaa