Ohhoh! nyt on kyllä tapahtunut jonkinsortin ihme, kun olen ryhtynyt taas paistelemaan sämpylöitä. Sämpylät ovat vuosia olleet koetinkiveni, suurimmaksi osaksi ne ovat epäonnistuneet surkeasti. Taidan muistaa vanhan blogin ajalta yhden (!) kerran kun sämpylät onnistuivat, sitä juhlittiinkin pitkään. 

Kävin erään ystävän luona viime viikolla ja sain syödäkseni aivan ihania tattarisämpylöitä. Hän oli kehitellyt reseptiä jo jonkin aikaa ja itse ihastuin sämpylöihin valtavasti. Niin maukkaita ja ihana rakenne. Tattarijauhojen lisäksi sämpylöihin oli laitettu auringonkukansiemeniä jotka ovat suurta herkkuani. 

Näin talvikeleillä, kun ulkona sataa lunta ja pakkanen paukkuu on ihanaa herkutella lämpimäisillä, esim. tuoreilla sämpylöillä ja runsaalla voilla. 

Vai mitä tuumaatte..?

tattari-siemensämpylät-1091809.jpg

tattari-siemensämpylät-1091814.jpg

Pakko sanoa, että vaikka lähdin soveltamaan alkuperäistä reseptiä, jonka löysin netistä, sain nämä sämpylät onnistumaan yli odotusten. Tattarijauhojen ja gluteenittomien jauhojen sekoitus oli kyllä oiva. Voit toki käyttää tattarijauhojen kanssa tavallisiakin sämpyläjauhoja, itse tein näistä apukokillekin sopivia sämpylöitä ettei hän pahastu. Toki nämä olivat niin hyviä, että voisin syödä kaikki itse. 

Uskaltaisikohan sitä tehdä uudelleenkin sämpylöitä kun ne onnistuivat näin hyvin? ehkäpä...