Taste of Helsinki on ehdottomasti yksi kesän kohokohdista minulle, yhtenä päivänä pääsee herkuttelemaan monen ravintolan annoksilla, mikäs sen mukavampaa!

Meillä kävi varmaankin toistaiseksi paras tuuri säiden suhteen tämän vuoden Taste of Helsingissä, kun olin jonkin etiäisen takia varannut liput Taste of Helsinkiin lauantain lounaskattaukseen. Ei satanut! kylmä viima kyllä puhalsi pitkin festaritelttoja, mutta onneksi aurinkokin pilkahteli välillä pilvien raosta.

Saavuimme festivaalialueelle vähän klo 11 jälkeen ja pohdimme mistä aloittaisimme herkuttelun. Molemmilla seurueilla oli päällimmäisenä mielessä Smakbyn  Itämeren kalatartar. Minulla lähinnä siksi, koska edellisellä Ahvenanmaan reissulla Smakbyn jäi harmi kyllä väliin.

Smakbyn annoksella oli hyvä aloittaa tämän vuoden festivaalipäivä.

IMG_20140614_163300.jpg

Smakbyn Itämeren kalatartat, rapuja, siiänmätiä, ranskankermaa, tilliä ja anopin limppua

IMG_20140614_113428.jpg

IMG_20140614_163011.jpg

Rapukakkua ja fenkolia

Olen myös jo pitkään halunnut käydä testaamassa Bisto o Matin herkkuja Kirkkonummella, mutta olen toistaiseksi nauttinut heidän ruoistaan Taste of Helsingissä. Viime vuonna rakastuin heidän iki-ihanaan haukiburgeriinsa.

Otimme apukokin kanssa molemmat grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaalijogurttisalaattia ja lakritsakastiketta. Suussasulavaa! (mutta rapukakku oli edelleen ykkösenä!

IMG_20140614_122040.jpg

Olin kuolannut Instagramissa myös Demon hummerimakkaraa, joten sitäkin oli saatava maistaa. Arvoin pitkään Kaartin Hodarin ja Hummerin sekä tämän annoksen välillä, risotto oli nimittäin se mitä eniten teki mieli. Olen tyytyväinen valintaani, koska sahramisrisotto oli todella, todella hyvää, puhumattakaan hummerimakkarasta! Tässä vaiheessa rapukakun ykkösasema hieman horjahti ja se joutui jakamaan palkintopallinsa hummerimakkara-annoksen kanssa.

Vaikka Ask oli viime vuonna suuri suosikkini, se jäi tänä vuonna väliin. Suunnistin askeleeni sen sijaan Postresiin, jossa kävin tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Minulla on vahvasti mielessä edelleen heidän suklaakakkujälkiruokansa keittiömestarin menulta.

Postresin tuttifrutti-calippo oli ehdoton valinta, mutta halusin myös maistaa heidän yksinkertaista peruna-annostaan, jonka suhteen olinkin todella utelias. Pärjäisikö näin simppeli annos muille festareilla tarjottaville annoksille?

IMG_20140614_134648.jpg

Uusia perunoita ja anjovisvoita

KYLLÄ pärjäsi. Ehdottomasti. Kaikessa yksinkertaisuudessaan annos oli niin ihanan kesäinen ja maukas.

Koska en osannut enää tässä vaiheessa laittaa annoksia paremmusjärjestykseen päädyin toteamaan että kolmen kärki oli kyllä tiivis

IMG_20140614_133701.jpg

Hyisestä säästä huolimatta calippo maistui, mutta sen lisäksi oli kyllä saatava vielä jotain muutakin jälkiruokaa. Sosiaalisen median orjana suunnistin Berthaan jossa jälkiruokana oli annos suklaata, banaania ja parapähkinää. Kuva annoksesta oli vilkkunut verkkokalvoillani niin useasti viimeisen kahden päivän ajan että sen voinut jättää sitä väliin.. onneksi! Mmmm!Annos oli myös niin hyvä ettei siitä ehtinyt taltioida kuvaa..

Ja jotta kukaan ei kuvittele että päivästä selvittiin ilman kuplivaa, niin ei toki.

IMG_20140614_141904.jpg

Koukkasimme tietenkin Taittinger-teltan kautta.

Kiitos jälleen kerran Taste of Helsinki, oli herrrrkullista. Ensi vuonna uudelleen, en malta odottaa!