Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Silja Line

Viime viikolla kerroin teille risteilykokemuksestamme ja herkuista mitä saimme syödäksemme Silja Linen laivoilla. Kiertoristeilyn ansioista meillä oli 10 tuntia aikaa tutustua Tukholmaan, joten meidän ei tarvinnut kiirehtiä. 

Olin suunnitellut, että viettäisimme päivän, tai ainakin suuren osan siitä, Södermalmin sympaattisessa kaupunginosassa. Aloitimme päivän hyppäämällä Tukholman Värtan-terminaalista Tallink Shuttle Busiin, joka vei meidät vanhan kaupungin liepeille. Sieltä kävelimme Södermalmiin nauttien auringonpaisteesta. 

Södermalm_uudet.jpg

Södermalm_uudet-2.jpg

Kun pääsimme Södermalmin puolelle, istahdimme hetkeksi kadunkulmaan ja minä bongasin heti mehubaarin. Sinne oli päästävä heti, jotta jaksaisin lounaaseen saakka. 

Södermalm_uudet-3.jpg

Stockholm Juiceverket sijaitsee Södermalmilla (Högbergsgatan 37) ja sen lisäksi kolmessa muussa kohteessa Tukholmassa. 

Södermalm_uudet-4.jpg

Mehujen avulla jaksoimme kävellä syvemmälle Södermalmin syövereihin ja nauttia maisemista jalan. 

Södermalm_uudet-5.jpg

Luin ennen matkaamme, että Södermalmia on tituleerattu mm. Tukholman Brooklyniksi. Ei siis ihme, että olen kahdella viime reissulla viihtynyt kyseisellä alueella niin hyvin. Södermalm on kyllä todella pieni ja kompakti alue sisareensa Brooklyniin verrattuna, mutta todella viehättävä alue kaikinpuolin. 

Södermalm_uudet-7.jpg

Södermalm_uudet-8.jpg

Keittiöväline- ja astiafanina (se kaiken retron ystävänä) olin bongannut jo netistä erään kaupan, jossa halusin välttämättä käydä. 

Södermalm_uudet-9.jpg

En lopulta ostanut Cocktailista (Bondegatan 34)mitään, mutta siellä oli ihana hypistellä. Samalla kulmalla sijaitsi myös Krukmakeriet (Bondgatan 32), josta ostin pienet keramiikkakipot sekä Behagligt (Södermannagatan 24), josta mukaani lähti yksi, kaunis pellavaliina. 

Södermalm_uudet-11.jpg

Yksi jo edellisellä reissulla, ja Instagramissa suositeltu, välistä jäänyt paikka oli Urban Deli (Nytorget 4).  Sinne suunnistimme apukokin kanssa ihastelemaan delin ruokahyllyjä ja syömään välipalat. Tai no, minä söin välipalan ja apukki nautti virvokkeen. 

 Urban Delistä teki mieli ostaa kaikkea ja olisi tehnyt mieli syödäkin kaikkea. Päädyin kuitenkin "pieneen" välipalaan eli tilaamaan puolikkaan ravun, josta tein rapuleipiä. Maukasta!

Södermalm_uudet-13.jpg

Södermalm_uudet-14.jpg

Välipalan jälkeen kiertelimme lähikortteleita ja löysimme tiemme myös Pärlansin (Nytorgsgatan 38) myymälään, joka oli ehdottomasti nähtävä. 

Södermalm_uudet-16.jpg

Södermalm_uudet-17.jpg

Olin ostanut aiemmin tänä vuonna Pärlansin salt-lakridsia Hellasta ja Herkusta Museokadulta ja samaa herkkua oli nyt tältä reissulta saatava lisää. Ostin myös purkin kinuskia. 

Södermalm_uudet-18.jpg

Lounaalle päädyimme huikean hauskaan retroteemaiseen ravintolaan, jossa sai lounasaikaan koota oman hampurilaisen. Paikka oli täynnä ihmisiä, joten astuimme sisään luottavaisin mielin. Hauskaa kyllä, tämä ravintola ei ollut todo-listallani lainkaan, joten joskus kannattaa kyllä poiketa suunnitelmasta. 

Lily's Burger (Hornberg strand 47) oli värikäs kuten dinerin kuuluukin ja saimme todella mahat täyteen lounaalla. Hampurilaispihvit olivat mehevät ja sopivat mediumit ja sämpylät pehmeät. Lisukkeeksi sai valita tiskiltä mitä halusi, itse otin marinoitua punasipulia, salaattia, coleslaw'ta ja majoneesia. Meiltä meinasi lähteä hampurilaisen täyttäminen aivan käsistä ja tästä syystä en saanut syötyä kaikkia ranskalaisia. Harmi!

Södermalm_uudet-21.jpg

Södermalm_uudet-22.jpg

Södermalm_uudet-20.jpg

Södermalm_uudet-23.jpg

Södermalm_uudet-15.jpg

Lounaan jälkeen jatkoimme Södermalmilla haahuilua, kävelimme puistoissa ja hautausmaan reunamilla ja lähdimme hitaasti kohti Tukholman keskustaa, jos vaikka sieltä löytyisi jotain kivaa. Ehdimmekin nauttia päiväkahvit, käydä hieman ostoksilla ja istahtaa terassilla ennen kuin oli aika lähteä takaisin satamaan. Ihana päivä!

Vaikka ehdimmekin Tukholmaan vain päiväreissulle, ihastuin kyllä eniten Södermalmin tunnelmaan, kauppoihin ja ravintoloihin. Olen myös vakaasti päättänyt, että Tukholmaan on pakko päästä uudelleen!