Nyt kun tuntuu että sade vihmoo taivaalta päivästä toiseen, aamut ja illat ovat säkkipimeitä, sauna kutsuu lämpöönsä ja ruoan täytyy olla täyttävää sekä lämmittävää, ajattelin että kerään teille koosteen syksyn lämmittävimmistä herkuista

Linssi-pekonikastike on kyllä aivan ihanan tuhti herkku, jota syödessä unohtuu kyllä ulkona vallitseva sää. 

Linssi-pekonikastike.jpg

Kookos-currykeitolla saa varmasti sukat pyörimään jaloissa ja veren kiertämään. Myös yksi blogin suosituimmista resepteistä, Moskovan pata, sopii tähän vuodenaikaan hurjan hyvin. Suolakurkut, smetana.. mm!

Lämmittävään chiliin voit tyhjennellä kuiva- ja jääkaapin sisältöä viikon päätteeksi. Helppoa ja hyvää ruokaa joka toimii hävikkiruokana itse tuunaillen. 

Minestronekeitto.jpg

Minestronekeitto on ruokaisa, tomaattipohjainen soppa jonka (omasta mielestäni) parhaita puolia on pastan ja keiton yhdistäminen. 

Koska linssit kaikissa muodoissaan tuntuvat olevan nyt meillä kuumaa kamaa, vinkkailin teille aiemmin syksyllä eräästä keittokirjasta ja makkara-linssipadasta. Kehaisinpa että pata taisi olla elämäni paras pataruoka!

makkara-linssipata ja vuoden keittokirja-3.jpg

Curry-nakkikeitto on todellinen väripläjäys harmautta vastaan - värit ja maut ovat tässä sopassa kohdillaan. 

Upea lehtikaali-carbonara yhdistää rakkauteni pastaan ja lehtikaaliin sekä parmesanjuustoon. 

lehtikaalicarbonara.jpg

Sitruunainen lohisoppa oli todellinen napakymppi tänä syksynä, en voi uskoa että tein tätä ensimmäistä kertaa elämässäni vasta nyt. 

sitruunainen lohisoppa.jpg

Pasta on itselleni pikaruokaa, lohturuokaa, herkkuruokaa.. siksi muistutan teitä myös tästä ihanasta valkosipulisesta pepperonipastasta.

tomaatti-pepperonipasta.jpg

En keksi ketään, jolle tämä juustoinen lihapullapata  ei maistuisi. Lohturuokaa syyspimeyteen parhaimmillaan!

Postauksen kruunaa timjami-kermaperunat jotka sopivat monien eri ruokien lisukkeeksi. 

Herkullista viikonloppua!