Tuntui hassulta, kun nappasin käteeni loppiaisena Hyvää joulua-kirjan. Jouluhan meni jo! mutta älkää antako kirjan nimen hämätä, Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin silmiähivelevän kaunis, viime vuonna ilmestynyt, keittokirja antaa ideoita ruoanlaittoon ja leivontaan myös joulunpyhien jälkeen. 

Esimerkiksi toffeetahan voi syödä mihin vuodenaikaan tahansa. Halusin loppiaisena tehdä jotain pientä makeaa ja päädyin selailemaan Hyvää joulua-kirjan korvamerkittyjä reseptejä. Aina kun saan uuden keittokirjan käsiini, selaan sen läpi ja merkitsen kiinnostavimmat reseptin korvamerkillä. Siten niihin on helppo löytää kun haluaa testata reseptejä ensimmäisen kerran. Luen kirjan läpi ajan kanssa aina hieman myöhemmin.

P1061056.JPG

Toffeen saat tehtyä nopsaan, kun käytät kondensoitua maitoa ja toffeiden kanssa vain mielikuvitus on rajana, kuten kirjassa voit lisätä niihin kuivattuja karpaloita tai muita kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Tarvitset ainoastaan hieman kärsivällisyyttä kun toffee jähmettyy jääkaapissa. Itse puolitin määrät ja tein suklaatoffeeta tummasta suklaasta ja koristelin toffeet merisuolalla. Yksinkertaista mutta niin hirmuisen hyvää.