Juuri kun sain kerrottua täällä uuden blogin puolella etten ole mikään jauhopeukalo, löysin itseni kädet ranteita myöten jauhoista tällä viikolla. Oli ilmeisesti pakko vaan kokeilla että onnistuuko se leipominen sittenkin!

Suurin haasteeni leipomisessa on reseptin seuraaminen, se on minulle haastavaa kun olen vähän sinnepäin-tyyppi keittiössä. Tykkään myös muokata reseptejä, tuunailla niitä eri tavoin ja niin tein tässäkin. Käytin pohjaan kahta erilaista jauhoa - täysjyvävehnää ja spelttiä. 

Kävin aiemmin tällä viikolla äidin luona sadonkorjuureissulla  ja sain mukaani ison kassillisen omenoita, punaherukoita, puolukka - ja omenahilloa sekä pienen purkin kantarelleja. Nuo metsän aarteet pääsivätkin sitten heti tähän suolaiseen piirakkaan, jonka leivoin eilen illalla. Onni on äiti jonka luona voi käydä hakemassa kauden herkkuja - kiitos äiti!

Ilokseni voi kertoa että tämä leipomisyritys onnistui hyvin! yhdistin kantarelleihin suolaista hevosen kylmäsavuleikkelettä ja pinaattia. Yhdistin näihin voimakkaan Valio Mustaleima emmentaljuuston raasteen muodossa - raastetta meni myös piirakkapohjaan. Voimakkaiden juustojen ystävänä tykkäsin kovasti tästä juustovalinnasta. Jos sinulle ei voimakkaat juustot niin maistu, voit toki käyttää muutakin juustoa tässä piirakassa. Maun mukaan. 

IMG_6354-001.JPG

Suolaiset piirakat vievät minut aina muistoissa aikaan, jolloin erään ystävän kanssa vietimme viikonloppuiltoja yhdessä ja usein leivoimme iltapalaksi suolaisen piirakan, variaatioita oli monta ja piirakan seuraksi teimme myös yleensä fetasalaatin. Suolaiset piirakat kuuluvat myös moniin järjestämiini juhliin, helppoa ja hyvää ruokaa buffet-pöytään.