Viime viikonloppu oli jälleen upea, kävimme apukokin kanssa katsomassa Don Huonoja (sekä Egotrippiä ja Maj Karmaa) Helsingin jäähallilla, lauantaina meillä oli opiskelukavereiden kanssa ihana itsetehty brunssi L:n luona Töölössä (ja bonuksena pieni karvainen vieras suoraan Tanskasta!), sunnuntaina kävimme apukokin kanssa upealla brunssilla ja ehdimme vielä Kaapelitehtaalle Joogafestivaaleillekin parijoogaan.  Ehdimme, ihme kyllä, kaiken kivan välissä levätäkin ja nukkua viikon univelkoja pois. Oikein tasapainoinen ja virkistävä viikonloppu. 

Siitä upeasta brunssista halusinkin kirjoitella tänne blogiin. Käymme harmillisen harvoin apukokin kanssa brunsseilla ja syömme pääasiassa viikonlopun brunssit kotona. Viime sunnuntaina muistin, että vaihtelu todella virkistää. Päädyimme tällä kertaa Hotel Kämpin Brasserie Kämpiin brunssille ja vaikka apukokki kauhistelikin aluksi brunssin hintaa (39 euroa ilman kuohuviiniä), olimme brunssin herkkuja syödessä yhtä mieltä siitä että se oli jokaisen euron arvoinen. Pääsimme myös istumaan terassin puolelle mitä olin salaa toivonutkin. 

brasserie kämp sunnuntaibrunssi mehut.jpg

Itse ihastuin brunssiin heti alkumetreillä kun mehupöydästä löytyi itsetehtyjä mehuja mielettömillä makuyhdistelmillä. Perinteiset appelsiini ja omenamehut jäivät juomatta kun näin pöydällä karpalo-minttumehua sekä mustaherukka-rakuunamehua. Päätin niitä siemaillessa, että meilläkin tehdään tänä kesänä mehua ja kokeillaan vähän villimpiä komboja. 

brasserie kämp sunnuntaibrunssi buffet.jpg

Brunssi oli buffet, joka on minulle todella vaarallinen, koska en osaa hillitä itseäni lainkaan buffetin äärellä. Nyt piti kuitenkin pitää huolta, että vatsa ei olisi joogaamisen tiellä, joten yritin maistaa vähän kaikkea mutta hieman pienempinä annoksina. 

Buffetissa oli kylmiä ruokia sekä lämpimiä, jälkiruokapöytä, leipää ja mehut. Suosikikseni nousivat fenkoligraavattu lohikaramellisoitu possunkylki ja fenkolilisuke, gazpachoshotti, muikunmätimousse ja tilliperunat sekä jogurttimousse ja kahvikreemi. 

Brasserie Kämp buffet viikonloppuisin.jpg

Shotteja meni muutama.. gazpachoshotit ovat muuten kolmekymppisen lempishotteja, ei tule pää kipeäksi vaikka joisi kuinka monta!

hotel kämp brunssi.jpg

Tilliperunoista tuli kesä mieleen. Ei enää montaa kuukautta uusiin perunoihin. 

brasserie kämp possunkylki.jpg

Possunkyljen fenkolilisukkeella aion toteuttaa myös kotona..ja pian. Se suli suuhun. En saanut tätä syödessä sanaa suustani. 

Hotel Kämp jälkiruokabuffet.jpg

Jälkiruokabuffet on myös aika vaarallinen paikka. Onneksi Brasserie Kämpissä oli sopivan pienet palaset kakkuja ja muita herkkuja, jotta jaksoin maistaa mahdollisimman monia. Kuvassa suosikkini eli jogurttimousse ja kahvikreemi

Jälkiruokabuffet Kämp.jpg

Brasserie Kämp.jpg

Palvelu oli, kuten olin osannut odottaa, erinomaista. Kaikki toimi hyvin, ruoka oli erinomaista, miljöö upea ja Brasserie Kämp saa meidät varmasti vieraakseen uudelleenkin (pitäähän se Nyt-liiteen mukaan paras hampurilainen käydä testaamassa...). 

Brasserie Kämp terassi.jpg

Brasserie Kämp

Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki

Sunnuntaibrunssin hinta 39 euroa / henkilö, 45 euroa / henkilö kuohuviinillä. Erikoiskahvit maksavat erikseen, n. 5 euroa / kpl. 

Suosittelen pöytävarauksen tekemistä.