Kaupallinen kampanja / postaus toteutettu yhteistyössä Familian kanssa

Pssst! ota tästä vinkki sunnuntain lounaaksi, jos tänään haet kanan kaupasta, saat höyryävää ja herkullista ruokaa sunnuntaina lounasaikaan.

*

Joku ehkä muistaakin, että olen aiemminkin vanhassa  (ja itseasiassa myös uudessa) blogissa kirjoitellut Familialta saamistani tuotteista. 

Sain useampi viikko takaperin heiltä testiin mm. kokonaisen luomukananpojan, josta tiesin heti tekeväni meille Sunday roast- tyyppisen sunnuntailounaan. Sunday roast on aina kuulostanut niin ihanalta, comfort foodia, lohturuokaa, parhaimmillaan. Rentoa ja helppoa, ehdit touhuta muuta tai vaikka istahtaa sohvannurkkaan viinilasillisen kanssa, sillä aikaa kun ruoka paistuu uunissa. Ja mikä tuoksu kodin valtasikaan, jo ihan tuoksun takia suosittelen kokeilemaan tätä!

luomubroileria uunissa.JPG

Kokonaisen kanan käsittely oli helppoa,  aloitin sulatuksen jääkaapissa perjantai-iltana ja kun kana oli sunnuntaina sulanut, pesin ja kuivasin sen jonka jälkeen täytin sen. Sen jälkeen kana pääsi voilla siveltynä uuniin kasvisten kera. Uunissa kana oli kunnes nesteet olivat kirkastuneet, noin tunnin ja kaksikymmentä minuuttia. Voilla siihen sai todella kauniin pintavärin. 

Kokonainen kana kasviksineen on helppo ja herkullinen sunnuntailounas, meillä kanaa jäi vielä ylikin ja tein siitä wokkia seuraavana päivänä. 

Kanan voi tehdä täysin omien mieltymysten mukaan ja internet on myös pullollaan reseptejä kokonaiselle kanalle. Kanan täytteet voi päättää täysin itse, minä noudattelin tätä Foodnetworkin reseptiä. Myös Jamie Oliverilla on mainioita Sunday roast-reseptejä. Kanan lisukkeeksi käyvät kaikenlaiset juurekset ja vihannekset.

Mikä on sinun sunnuntain lempilounaasi? tehdäänkö teillä Sunday roasteja?