Tänään totesin jälleen kerran, miten mukavaa on välillä käydä omalla epämukavuusalueella. Pääsin kokkikoulussa olevan ystävän kautta eilen illalla suklaakurssille. Olen käynyt raakasuklaakurssin viime vuonna ja nyt pääsin tekemään belgialaisesta suklaasta suklaisen rasian, suklaaruusun sekä suklaatikkareita. Olipa hauskaa!

Brokokoon kondiittori-kokki-opettajaveljekset opettivat meille suklaankäsittelyä ja opastivat kädestä pitäen kuinka suklaasta tehdään mm. kauniita suklaisia rasioita. 

Suklaakurssi.jpg

Homma oli tarkkaa, joten insinööriystävällä oli mukavaa kurssilla. Sen sijaan minä, hyppysellinen sitä ja hyppysellinen tätä - ihminen koin epämukavia hetkiä välillä kun piti olla niin tarkkana

Olin myös hieman epäuskoinen kun minulle näytettiin suklaarasian päällä oleva ruusu, en uskonut millään että onnistuisin tekemään suklaasta ruusun mutta kuinka ollakaan, hyvän opettajan opastuksella ja pienellä ripauksella kärsivällisyyttä onnistuin. 

Suklaakurssi1.jpg

Ruusujen teon jälkeen kasattiin rasiat, temperoitiin suklaata, "maalattiin" rasiat suklaalla, tehtiin suklaatikkareita, koristeltiin tikkareita, syötiin koristeita.. sekä ihailtiin kuinka toinen opettajista kirjoitti suklaalla kaunokirjoitusta. Paljon asiaa, uutta ja makeaa yhden illan aikana. 

Suklaakurssi2.jpg

Kurssilla oli hauskaa, opin uutta ja sain kotiinviemisiksi ihanan rasian, jonka olen saanut aikaiseksi aivan omin käsin. Apukokki ilahtui suklaisesta tikkarista. 

Kurssi kesti n. 3 tuntia ja sen hinta oli 40 euroa / henkilö. Meitä oli kurssilla kuusi henkeä ja jakauduimme kahteen ryhmään, kaikki ryhmäläiset pääsivät tekemään rasiat ja toinen ryhmä ehti tosiaan vielä tikkareidenkin tekoon. 

Brokokoon veljekset järjestävät myös muita kursseja suklaakurssien lisäksi, veljesten ajatuksena on ollut kouluttaa alan ammattilaisia ja kotikokkeja heidän omissa työtiloissaan. Eli kurssin voi järjestää esim. kotona. Aika loistava idea esim. tyttöjeniltaan (skumppaa ja suklaata!), polttareihin, perheen kanssa puuhasteluun tai työporukalle. 

Lisää palveluista mikä veljekset tarjoavat voit lukea täältä.

Kiitos kivoille kurssikavereille, opettajille ja kurssin organisoijalle M:lle. Täällä haaveillaan jo itsetehdyistä Kindermunista..