Viime viikonloppuna bloggaaja ja apukokki ovat menneet tukka putkella. Kivaa ohjelmaa oli jokaiselle päivälle ja sunnuntaina alkoi olla hieman puhti poissa. Väsyneitä mutta onnellisia. Tuntuu että loppuvuoden loppurutistus on alkanut ja joka viikolla on vaikka mitä hauskaa tekemistä (ja syömistä). 

Kävimme mm. testaamassa uuden Mercat-ravintolan perjantaina Helsingin Korkeavuorenkadulla, humppaamassa Palefacen keikalla Tavastialla, rakentamassa piparkakkutaloja, hampurilaisia syötiin kahteen kertaan ja ehdimme Mankkaalle Teatteri Hevosenkenkään kummitytön kanssa katsomaan Risto Räppääjä-esitystä ja viikonlopun kruunasi sunnuntai-illan jooga. Löysin myös uuden suosikkiviinin, Monkey Business-rieslingin! oioioioi, se oli hyvää. 

Lauantaina meillä oli piparkakkutalotalkoot, joista onkin muutama kuva jo mm. Instagramissa ja blogin Facebook-sivulla. Jotta jaksoimme kasailla taloja, olin luvannut tehdä meille savulohitahnalla täytetyt croissantit. Sain idean niihin uusimmasta Maku-lehdestä. Aikataulu ei antanut myöden tehdä croissantteja alusta asti itse, joten tyydyin valmistaikinaan, mutta tahna on tässä tärkeintä - se oli nimittäin todella hyvää!

Paistoin croissantit juuri ennen kuin minut haettiin talkoisiin ja niiden avulla jaksoimmekin touhuta useamman tunnin piparkakkutalojen parissa. 

IMG_7060.JPG

IMG_7076.JPG

Tahna oli hyvää myös seuraavana päivänä ja seuraavaksi ajattelin sipaista sitä ruisleivän päälle iltapalaksi.. mmm!