Sitruunapasta on ollut tämän kevään somepasta, sitä on syöty monissa keittiöissä. En tiedä tuliko siitä kuitenkaan yhtä suosittua kuin edeltäjästään avokadopastasta. Itselleni sitruunaiset pastat ovat olleet osa elämää jo aika pitkään, olenhan, kuten viime postauksessa mainitsin, aikamoinen sitruunahullu

Tällä kertaa sitruunapastan tähti oli Hella & Herkku-kaupasta Museokadulta ostettu toskanalainen Pici-sitruunapasta, joka on ihanan paksua ja sitruunaista. En lisännyt pasta"kastikkeeseen" ollenkaan sitruunaa, koska kauppias lupasi että pastan oma sitruunainen maku riittää. Lupaus lunastettiin ja pasta oli todella ihanan sitruunaista ihan sellaisenaan. Ja mikä koostumus! 

sitruunapasta Pici.jpg

Syön useimmiten pastaa joko itsetehtynä toimistolounaana tai kotona, kun apukokki on reissussa. Olenkin tainnut tällä kertoa, kuinka apukokki ei piittaa pastasta niin, että suostuisi syömään pastaa useampana kertana viikossa. Hämmentävää, mutta tällä tavoin saan nauttia näistä erikoispastoista itse eikä minun tarvitse jakaa herkkujani. 

Aasinsiltana edelliseen, minulla olikin viime viikolla hauska keskustelu blogikaverin kanssa ruoan jakamisesta. Itse olen aina ollut huono jakamaan ruokiani, esim. ravintolassa annoksestani ei mielellään saisi ottaa maistiaisia. Muistatteko Frendien jakson, jossa Joey ei halunnut jakaa ruokaansa treffeillä? "Joey doesn't share food!!" kyllä, that's me. 

Jotkut rohkeat sellaista kuitenkin tekevät ja seuraukset voivat olla..ehm.. äänekkäät tai vähintään varas saa osakseen murhaavan katseen. En myöskään hevin unohda, jos joku käy haarukalla sohaisemassa annostani lupaa kysymättä. Jos pyytää kauniisti, saatan jopa antaa maistiaisen annoksestani, en ole niin nihkeä ruoan jakamisessa. Hauskinta, ei ehkä kyllä apukokin mielestä, on se että maistan mielelläni esim. apukokin lautaselta ruokaa. Mutta sehän on eri asia... 

Olen kuitenkin viime vuosina oppinut ns. tilaamaan jaettavia annoksia ravintolassa, joka on minusta oikein hauska ruokailumuoto nykyään. Tämän eteen teki ystäväni V hartiavoimin töitä, muistan edelleen elävästi erään illallisen Morrisonissa vuosia sitten kun hän ehdotti alkupalasalaatin jakamista ja minä hämmennyin täysin. Siitä se sitten lähti..

Keskustelimme myös siitä, kuinka jos haluat maistaa annoksesta(ni) niin tee se heti alkuun eikä sitten kun on viimeinen pala jäljellä (ellen jostain syystä tarjoa viimeistä palaa). Tämä johtuu siitä, että olen usein säästänyt sen parhaan palan viimeiseksi

Nytpä tiedätte tämänkin puolen minusta, onko ruudun takana muita joiden lautasille ei vaan mennä maistelemaan?

Mutta takaisin pastaan. Tällä erikoispastalla, jota ei tarvinnut jakaa kenenkään kanssa, sain pienen ripauksen luksusta arki-iltaan kun apukokki oli poissa kotoa. Nopea ja simppeli resepti, joka on kuitenkin todella maukas. Jos tekee mieli, lisää annokseen rapsakkaa pekonia tai esim. tuhtia fetajuustoa. Pasta sopii myös pääsiäisen aikaan, miksei jopa pääsiäisillallisen alku- tai väliruoaksi tai nopeaksi lounaaksi pyhinä.

sitruunapasta.jpg

pssst! tähän sopisi myös tuoreiden kirsikkatomaattien sijaan nämä Gastronaattitomaatit!