Edelliseen ruokablogi-postaukseen liittyen, tässä on jälleen erinomainen esimerkki siitä, kuinka muista ruokablogeista saa inspiraatiota ja ehkä myös pieniä pakkomielteitä. Kun näin suolaa ja hunajaa-blogissa grillattujen juustoleipien kuvat en saanut niitä mielestäni millään. 

Mottoni onkin, että jos joku ruoka jää kummittelemaan mieleen, on sitä sitten vaan yksinkertaisesti syötävä. Olen tehnyt kotona aiemminkin grillatuja leipiä, esimerkiksi Croque Monsieur-leipiä, jotka olivat todellista perjantai-illan huumaa eräänä tammikuisena perjantaina. 

Viime perjantaina halusin jälleen tehdä grillattuja juustoleipiä, mutta enemmän Jonnan tapaan. Olin myös nähnyt Foodgawkerissa aikamoisia ruokahalunherättäjäkuvia aiemmin samalla viikolla samantyylisistä grillatuista leivistä, joten päätin tehdä kahdenlaisia leipiä.

P1231448_rev.jpg

Toisiin tuli Mustaleima-juustoa, kinkkua ja sinappinen kastike, toisiin cheddar-juustoa, kinkkua ja vihreää tomaattimarmeladia, jota sain El Mercadosta (Espanjalainen ruokakauppa Helsingissä). Molemmat versiot olivat todella herkullisia, alla reseptit jotta tekin pääsette kokeilemaan näitä herkkuja. Ostimme hetki sitten uuden valurautapannun kolme vuotta sitten vanhaan asuntoomme jääneen tilalle (!) ja sain kauniin pinnan leipiin pannun avulla. 

P1231458.JPG

Kuten myös Jonna postauksessaan kirjoitti, on näissä leivissä maltti valttia, kannattaa tosiaan malttaa antaa juuston sulaa leipien välissä. Itsehän olen todella kärsimätön heti-kaikki-tänne luonne, mutta onnistuin mielestäni oikein hyvin tässä kärsivällisyysharjoituksessa. Ja.. kärsivällisyys todella palkittiin!

Tomaattimarmeladi saatu blogin kautta Elmercado.fi:stä