En saanut Saksassa syömiäni kartoffelpuffereita millään mielestäni kun palasin kotiin ja niitä tehtiinkin innolla tällä viikolla. Halusin että apukokki pääsee maistamaan Saksan reissun yhtä suurimmista herkuistani. 

Mielestäni matkoilta saadut inspiraatiot keittiössä ovat yksi parhaita asioita matkustamisessa. On ihanaa tulla kotiin ja kyetä valmistamaan kotioloissa ruokaa, jota on maistanut jossain muualla maailmalla. Viimeksi innostuin Budapestin Hummus barista...ah. En tainnut malttaa olla sen reissun jälkeen kuin vuorokauden kotona kun olin jo hummuksenteossa!

Kartoffelpuffer eli perunaletut ovat todella helppo ruoka. Niitä voi tehdä joko pääruoaksi, kuten me teimme, tai lisukkeeksi. Miksei jopa joulupöytään jos kaipaat jotain ihan uutta? lämpimät, juuri valmistetut perunaletut ovat niin herkullisia. Lisäksi ne ovat hävikistä herkuksi ruokaa parhaimmillaan. 

IMG_7271.JPG

Katsokaa miten rapea ja kauniin värinen pinta? mmmm! näitä upposi meihin kahteen syöjään ainakin viisi lettua per syöjä. Lisukkeena meillä oli rapsakkaa vihreää salaattia sekä kermaisia parsakaaleja. 

Mikä on sinun parhaiten mieleen jäänyt tai viimeisin ruokainspiraatiosi oman kotikeittiön ulkopuolella?