Kukkuu! ihanaa alkanutta viikkoa Saksasta. Saavuin tänne toiseen kotimaahan sunnuntaina illalla ja olen työskennellyt täältä käsin sekä nauttinut samalla laatuajasta rakkaiden sukulaisten luona. Onpa muuten ollut aikamoista päästä joka päivä valmiiseen pöytään. Tähän voisi jopa tottua (varo vaan apukokki!). 

Nälkä ei tosiaan ole ehtinyt tulla, kevyet saksalaiset kotiruokalounaat ovat pitäneet siitä huolen. Mummu tuntuu haluavan lihottaa minut ihan mahdottomiin mittoihin. 

IMAG5325.jpg

Päiväkahveja ei muuten voi juoda jos ei ole jotain ihanaa, tuoretta pullaa tai kakkua pöydässä.. kävimme eräänä päivänä valikoimassa konditoriasta kauneimmat ja herkullisimmat kakkupalat kahville. Niistä ei tietenkään ole kuvaa, kun ne katosivat ennätysvauhdilla pöydstä. Mutta kakkupalat ovat isoja, siis valtavia. Hämmästelin myös hintoja, koska neljä kakkupalaa konditoriassa maksoi 7,80 euroa! 

IMAG5323_rev.jpg

Lounaalla syödään tuhdimmin, illalla kevyemmin (paitsi minä, joka ahmin fleischsalatia joka on siis majoneesinen kinkkusuikalesalaatti. Sitä syödään näin: levitä tummahkolle leivälle kerros voita ja kerros lihasalaattia. Leikkaa leivänpala puoliksi ja suuta kohti.Taivaallista.

Minusta on myös ihanaa käydä lihakaupassa ihastelemassa pitkää tiskiä täynnä kaikenlaisia herkkuja, ostamassa leipää pienestä leipomosta.. pikkukaupungin tunnelmaa parhaimmillaan. 

IMAG5308_rev.jpg

Ylläolevassa kuvassa näkyvä jauhelihalla täytetty omeletti täytti vatsan ja oli herkullista. Lisukkeena mummun maailman parasta kurkkusalaattia, joka olen syönyt joka päivä. Parhaina päivinä kaksi kertaa! vaikka itsekin toki osaan tehdä kurkkusalaattia, ei omatekemäni ole lähimainkaan niin hyvää kuin Saksassa syöty. 

Tänään iltapäivällä suunnistamme lähikaupungin joulumarkkinoille. Sieltä lisää kuulumisia myöhemmin!

ps. täällä sataa  lunta!