Aijai, Fanni ja Kanelin viime viikkoinen postaus lihapulla-pitaleivistä sai minut niin pauloihinsa ja että niitä tehtiin meillä heti seuraavana päivänä. Pitaleivät olivat mielestäni nerokas idea ja mikä parasta, niin helppo toteuttaa. Tiesin niitä tehdessäni ja etenkin niitä syödessäni, että tässä on juttu joka on tullut meidän keittiöön jäädäkseen..

Olen Ravintolapäivän huumasta toipuessani pohtinut sekä juhannuksen ruokia että Sydänliiton ja Sydänmerkin kesäreseptikisan kilpailuruokaa ja kävipä lopulta niin, että päätin tehdä molempiin samaa, ainakin ne pitaleivät pääsevät molemmissa tapauksissa ruokapöytään. Pitaleivät ovat maukkaita ja ne on helppo ottaa juhannussaareen mukaan taikinana ja valmistaa pallogrillissä tai tehdä leivät kotona etukäteen ja lämmittää grillissä.

Sydänliitto ja Sydänmerkki haastoivat bloggaajia osallistumaan kesäiseen reseptikisaan, jossa pääpalkintona on kahdelle hengelle matka Kööpenhaminaan, Berliiniin, Tukholmaan, Osloon tai Hampuriin - arvatkaa minne lähtisin jos voittaisin?). Ideana oli tehdä kesäistä (grilliruokaa) sydäntä ajatellen. 

Osallistun siis alla olevalla reseptillä kilpailuun! wish me luck!

ruohosipuli-pitaleipä (1 of 1).jpg

Kun tein Tiinan reseptiä viime viikolla, noudatin sitä tunnollisesti, mutta kisareseptiä varten lähdin tuunaamaan sekä pitaleipiä (huh!) ja täytteitä omanlaisikseni. Sydänmerkin kisahaasteessa mainittiin kesä ja grillaus, joten tuumasin, että pitaleivät sopivat hyvin myös grillissä tehtäviksi, koska niiden kypsennys/paistoaika on niin lyhyt eikä mitään nostatuksia ja hiivoja tarvita. Ja mikäs olisi kesäisempää kuin mansikat

Maanantai-iltani iloksi mässäilin siis suupielet kastikkeessa ruohosipulisia pitaleipiä, sitruunakanaa vuohenjuusto-jogurttikastikkeella ja mansikoilla

Eipä voisi enempää kesä lautasella olla vai mitä tuumaatte?

Kilpailun järjestäjän Sydänliiton ja Sydänmerkin yhteistyökumppanit kilpailussa ovat Torino ja Atria.  Kilpailijoiden oli tarkoitus käyttää ennakkoon määritellyistä tuotteista vähintään yhtä tuotetta ja koska Atrian kanatuotteet tulivat tutuksi viime viikonlopun Ravintolapäivässä, niin päätin käyttää niitä tähän kisaan.

Kisa huipentuu kesäjuhliin Helsinki Food Companyn tiloissa, jossa Teresa Välimäki valitsee voittajan. Minusta on aina jännittävää osallistua reseptikilpailuihin vaikka ei mitään voittaisikaan. Jos ei muuta, niin tiedossa on hauska ilta muiden kisailijoiden kanssa ja tällaisissa tilaisuuksissa saa aina hyviä vinkkejä kotikeittiöön. 

Iiik! nyt alkoi jännittää!